Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγαλειώδης η πορεία στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας

Μεγαλειώδης η πορεία στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές, πραγματοποίησαν την Κυριακή πορεία στο Παρίσι, αποτίοντας φόρο τιμής στους 17 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις των τζιχαντιστών στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ συνολικά στη Γαλλία διαδήλωσαν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι.

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Charlie», τα εκατομμύρια κόσμου , μεταξύ των οποίων και περίπου 50 ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ξένων κρατών, κατέκλεισαν τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, από την Πλατεία της Δημοκρατίας και κατέληξε στην Πλατεία του Έθνους στο Παρίσι.

«Είμαι Charlie, εβραίος, αστυνομικός», «Ελευθερία, ισότητα, σκιτσάρετε, γράφετε», «Είμαι μουσουλμάνος αλλά όχι τρομοκράτης», ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό.

Μεταξύ των διαδηλωτών κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στην πορεία έλαβαν μέρος επίσης ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σχετικά άρθρα