Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπρηστική επίθεση στην εφημερίδα Hamburger Morgenpost από τζιχαντιστές (;)

Εμπρηστική επίθεση στην εφημερίδα Hamburger Morgenpost από τζιχαντιστές (;)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμβούργο, Γερμανία, Επίθεση Γκαζάκια, Επίθεση Μολότοφ, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Εφημερίδα Hamburger Morgenpost, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Άγνωστοι, κατά πάσα πιθανότητα τζιχαντιστές, πυρπόλησαν την Κυριακή το πρωί τη γερμανική εφημερίδα Hamburger Morgenpost, στο Αμβούργο, η οποία στο παρελθόν είχε αναδημοσιεύσει σατιρικά σκίτσα της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo με τον Προφήτη Μωάμεθ.

Από την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ δύο αίθουσες υπέστησαν ζημιές. Η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα.

“Ερρίφθησαν πέτρες και στη συνέχεια εμπρηστικός μηχανισμός μέσα σε ένα παράθυρο”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

morgen-post-2

Δύο άτομα συνελήφθησαν κοντά στο σημείο και η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας έχει αναλάβει τη διενέργεια της έρευνας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα αναφέρει πως δεν υπήρχαν εργαζόμενοι μέσα στα γραφεία την ώρα της επίθεσης.

Όπως πολλές ακόμη γερμανικές εφημερίδες, η Hamburger Morgenpost υπό τον τίτλο “Τόση ελευθερία πρέπει να είναι δυνατή” είχε αναδημοσιεύσει στην πρώτη σελίδα της τρία σκίτσα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo μετά την επίθεση στα κεντρικά της γραφεία στο Παρίσι από δύο τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα που σκότωσαν 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους πέντε σκιτσογράφους της.

Προς το παρόν η γερμανική Αστυνομία δεν επιβεβαιώνει ότι για την επίθεση ευθύνονται πυρήνες τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα