Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε και οι Ιρακινοί το έβαλαν στα πόδια

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε και οι Ιρακινοί το έβαλαν στα πόδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Πεσμεργκά, Συρία,

Κουρδική πηγή αποκάλυψε στο BasNews ότι το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να φέρνει στο Ιράκ ενισχύσεις τζιχαντιστών από την περιοχή της Ντέιρ Αλ Ζουρ στη Συρία για να πολεμήσουν ενάντια στους Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ.

Καλά ενημερωμένη πηγή σε δηλώσεις της στο BasNews το Σάββατο επεσήμανε ότι το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρει ενόπλους από τη Συρία στις πρώτες γραμμές του πολέμου στο Ιράκ για να αντιμετωπίσουν την προέλαση των Κούρδων Πεσμεργκά.

“Το Ισλαμικό Κράτος εφαρμόζει την εξής τακτική. Μόλις καταλάβει μια περιοχή αμέσως σκάβει χαρακώματα, ώστε οι δυνάμεις του να έχουν θέσεις άμυνας, αλλά στην περίπτωση του πολέμου ενάντια στους Πεσμεργκά απέτυχαν”.

Επιπλέον η ίδια πηγή είπε ότι οι τζιχαντιστές με μυστική επιχείρηση επιτέθηκαν στην πόλη Γκουέρ (Gwer) στο βόρειο Ιράκ αλλά όλες οι επιθέσεις τους ηττήθηκαν από τους Πεσμεργκά.

Το Σάββατο το πρωί, μόλις οι δυνάμεις των τζιχαντιστών επιτέθηκαν στην περιοχή Κχαντίρ (Khadhir), ο ιρακινός στρατός το έβαλε στα πόδια δίχως να δώσει μάχη και μπήκε για να προστατευθεί στην πόλη Γκουέρ.

Υποχωρούσαν τόσο γρήγορα οι Ιρακικοί που δεν σταμάτησαν ούτε στα σημεία ελέγχου των Κούρδων να πάρουν μια ανάσα, να ανασυνταχτούν.

Με τον ιρακινό στρατό να οπισθοχωρεί τρέχοντας, οι Κούρδοι Πεσμεργκά αντιστάθηκαν μόνοι τους και νίκησαν τους τζιχαντιστές, αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν από την Γκουέρ.

Όπως γράφει το BasNews 30 Κούρδοι Πεσμεργκά σκοτώθηκαν υπερασπιζόμενοι το Σάββατο την πόλη Γκουέρ από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Επίσης και από την πλευρά των τζιχαντιστών οι απώλειες ήταν βαριές αλλά προς το παρόν δεν έχουμε αριθμό νεκρών και τραυματιών.

Σχετικά άρθρα