Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Charlie Hebdo: Ο Σαΐντ Κουασί είχε λάβει εκπαίδευση από την Αλ Κάιντα

Charlie Hebdo: Ο Σαΐντ Κουασί είχε λάβει εκπαίδευση από την Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Γαλλία, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Υεμένη,

Ένα από τα δύο αδέλφια ύποπτοι για τη θανατηφόρα επίθεση στη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo, είχε επισκεφτεί το 2011 την Υεμένη προκειμένου να λάβει εκπαίδευση από μαχητές που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, δήλωσαν αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Σαΐντ Κουασί, 34 ετών είχε παραμείνει στην Υεμένη για διάστημα αρκετών μηνών όπου εκπαιδεύτηκε από μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP).

Αυτός και ο αδελφός του Σερίφ, 32 ετών, αποτελούν το αντικείμενων του ανθρωποκυνηγητού που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές. Τα δύο αδέλφια εισέβαλαν την Τετάρτη στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo και πυροβόλησαν θανάσιμα 12 ανθρώπους.

Οι δύο ύποπτοι έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γαλλία από Αλγερινούς γονείς. Αμφότεροι βρίσκονταν υπό αστυνομική επιτήρηση. Ο Σερίφ είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών επειδή πριν από μία δεκαετία προσπάθησε να ταξιδέψει στο Ιράκ με σκοπό να ενταχθεί στους κύκλους μιας ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ένας αξιωματούχος της Υεμένης εξοικειωμένος με το θέμα, είπε ότι η κυβέρνηση της χώρας αυτής γνώριζε για την πιθανή σχέση μεταξύ του Σαΐντ Κουασί με την AQAP.

Οι πηγές ανέφεραν ότι μετά την επιστροφή του Σαΐντ από την Υεμένη, τα δύο αδέλφια είχαν κρατήσει χαμηλό προφίλ και δεν είχαν επιστήσει καθόλου την προσοχή των γαλλικών αρχών ή των υπηρεσιών ασφαλείας. Είπαν ότι τους μήνες που προηγήθηκαν της επίθεσης στη Charlie Hebdo, δεν βρίσκονταν ψηλά στη λίστα των στόχων της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι ερευνητές προσπαθούν να αποδείξουν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των αδελφών Κουασί και της AQAP ή οποιασδήποτε άλλης ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σχετικά άρθρα