Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταυτοποιήθηκαν οι τζιχαντιστές μακελάρηδες της Charlie Hebdo

Ταυτοποιήθηκαν οι τζιχαντιστές μακελάρηδες της Charlie Hebdo
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Η γαλλική αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τους δύο τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, σκότωσαν 12 ανθρώπους και τραυμάτισαν ακόμα 11, εκ των οποίων οι 4 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Point πρόκειται για δύο αδέρφια γαλλικής υπηκοότητας 32 και 34 ετών και έναν 18χρονο, ο οποίος φοιτούσε σε σχολείο στην Reims.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέρφια έχουν γεννηθεί στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας ενώ φέρονται να έχουν επιστρέψει από τη Συρία το περασμένο καλοκαίρι.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα και σφράγισε δύο σπίτια χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή.

Στις έρευνες ανακοίνωσε ότι συμμετέχει και το FBΙ το οποίο, όπως έγινε γνωστό, θα προσφέρει κάθε είδους βοήθεια προκειμένου να συλληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι δράστες της άνανδρης αυτής επίθεσης.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Charlie Hebdo είναι η πιο αιματηρή επίθεση επί γαλλικού εδάφους μετά το 1961 κατά την περίοδο, δηλαδή, του γαλλοαλγερινού πολέμου.

Σχετικά άρθρα