Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές επιτέθηκαν με καλάσνικοφ σε γαλλική εφημερίδα -11 νεκροί

Τζιχαντιστές επιτέθηκαν με καλάσνικοφ σε γαλλική εφημερίδα -11 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Γαλλία, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι είναι νεκροί από πυρά τζιχαντιστών στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των νεκρών φέρεται να είναι τρεις αστυνομικοί και ένας δημοσιογράφος, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον πέντε τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο Παρίσι εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών τις επόμενες ώρες θα αυξηθεί.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρότατες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας. Σε εξέλιξη η επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας καθώς οι δράστες φέρονται να διέφυγαν από το σημείο του μακελειού με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για όμηρο τον οποίο έχουν πάρει μαζί τους.

«Πριν από μισή ώρα δύο άνδρες με μαύρες κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο κτίριο. Λίγα λεπτά μετά ακούσαμε πυκνά πυρά», είπε ο μάρτυρας Μπενουά Μπρενζέ, προσθέτοντας ότι άνθρωποι έφευγαν τρέχοντας από το κτίριο.

galsidak2

Τα Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για επίθεση ενόπλων με «πολλά θύματα» σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τα πυρά αυτομάτων όπλων προκάλεσαν «θύματα», δήλωσε ο σκιτσογράφος της εφημερίδας Luz. Σύμφωνα με άλλη πηγή, οι δράστες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτήρα ρουκετών.

Ο Φρανσουά Ολάντ που έφτασε στο σημείο σημείωσε ότι η Γαλλία είναι στόχος των τζιχαντιστών και κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση το μισό υπουργικό συμβούλιο στα Ηλύσια Πεδία.

Η εφημερίδα στο παρελθόν έχει δημοσιεύσει πολλές φορές σατυρικά σκίτσα του Μωάμεθ.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα με θρησκευτικές «αποχρώσεις».

Το τελευταίο σκίτσο που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα ήταν αυτό του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αλ Μπαγκνταντι.

bagdadi

Σοκ έχει προκαλέσει η αιματηρή επίθεση από ενόπλους στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στο κέντρο του Παρισιού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την τρομοκρατική επίθεση, 11 άνθρωποι έπεσαν νεκροί. Η εφημερίδα κατά το παρελθόν είχε δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ και του αρχηγού της ISIS.

Σε ύψιστο συναγερμό, στο επίπεδο “συναγερμός για επίθεση” κηρύχθηκε η περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία της κυβέρνησης.

Δείτε live τα όσα μεταδίδει το France 24:

Σχετικά άρθρα