Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

19 τζιχαντιστές νεκροί στην Κομπάνι

19 τζιχαντιστές νεκροί στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ανακοινωθέν της κουρδικής πολιτοφυλακής του YPG/YPJ που υπερασπίζεται την πόλη Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο την πολιορκεί από τις 15 Σεπτεμβρίου, οι κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν να διώξουν τους τζιχαντιστές και από άλλες περιοχές της Κομπάνι στο βόρειο και νοτιοανατολικό μέτωπο.

Όπως αναφέρει το Πολεμικό Ανακοινωθέν, οι Κούρδοι εκκαθάρισαν την περιοχή που βρίσκονται τα σχολεία, βόρεια στην Κομπάνι, ύστερα από επίμονες μάχη στην οποία σκοτώθηκαν 5 τζιχαντιστές, ενώ ο οπλισμός και τα πολεμοφόδια τους περιήλθαν ως λάφυρα στους Κούρδους.

Στο νοτιοανατολικό μέτωπο της Κομπάνι, το YPG συγκρούστηκε με το Ισλαμικό Κράτος από την Κυριακή το απόγευμα μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Οι τζιχαντιστές για να αναχαιτίσουν την προέλαση του YPG εξαπέλυσαν μια επίθεση αυτοκτονίας με ένα αυτοκίνητο – βόμβα, ωστόσο, οι Κούρδοι πολιτοφύλακες κατάφεραν να ανατινάξουν το αυτοκίνητο ενώ αυτό κινούνταν κατά πάνω τους, πριν πέσει στις θέσεις τους. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στους τζιχαντιστές και τους ανάγκασαν σε υποχώρηση.

Στο συγκεκριμένο μέτωπο σκοτώθηκαν 11 τζιχαντιστές. Τα πτώματα 5 τζιχαντιστών και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών πέρασαν στην κατοχή των Κούρδων.

3 ακόμα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση κοντά στο νοσοκομείο της Κομπάνι.

kobane

Σχετικά άρθρα