Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

14 γυναίκες μέλη στο Ισλαμικό Κράτος παραδόθηκαν στους Κούρδους

14 γυναίκες μέλη στο Ισλαμικό Κράτος παραδόθηκαν στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Ιρακινές γυναίκες και παιδιά, αραβικής καταγωγής, που είχαν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, παραδόθηκαν στους Πεσμεργκά την Κυριακή.

“Τέσσερα παιδιά και δεκατέσσερις γυναίκες από το Ισλαμικό Κράτος παραδόθηκαν στις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά στην πρώτη γραμμή του πολέμου στο Σιντζάρ”, είπε μια πηγή των Κούρδων Γιαζίντι.

“Όλοι όσοι παραδόθηκαν είναι αραβικής καταγωγής και υπήκοοι του Ιράκ”, συνέχισε η ίδια πηγή που επεσήμανε ότι “παραδόθηκαν μετά τον θάνατο του Εμίρη τους από τους Πεσμεργκά”.

Τα γυναικόπαιδα που φέρονται να είχαν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, δίχως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες από το BasNews, παραδόθηκαν στις δυνάμεις των Πεσμεργκά που μάχονται για να απελευθερώσουν την πόλη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ, την πόλη των Γιαζίντι.

Οι Πεσμεργκά ανακοίνωσαν ότι θα φερθούν στους αιχμαλώτους με σεβασμό. Από τις 17 Δεκεμβρίου οι δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά ξεκίνησαν μεγάλη επίθεση στην περιοχή του Σιντζάρ. Πρώτα έσπασαν την πολιορκία του όρους Σιντζάρ από το Ισλαμικό Κράτος και στη συνέχεια μπήκαν στην πόλη Σιντζάρ, την οποία είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο και πολεμούν για να την απελευθερώσουν.

Σχετικά άρθρα