Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Ουκρανία Κέρι – ΔΝΤ

Στην Ουκρανία Κέρι – ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίεβο, Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία, Τζον Κέρι,

Στο Κίεβο θα μεταβεί την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα την υποστήριξη των ΗΠΑ στις νέες αρχές της χώρας, ενώ η Κριμαία οδεύει προς απόσχιση από την Ουκρανία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει τρόπους να επιταχύνει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον, όπως δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφεραν ότι η Ουάσινγκτον ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες προσεχείς αμερικανορωσικές συναντήσεις για διάφορα οικονομικά θέματα.

Οικονομική στήριξη στην Ουκρανία υπόσχεται το G7

Οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του πλανήτη (G7) ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι είναι διατεθειμένοι να παράσχουν «ισχυρή οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία».

Ανακοίνωσαν επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στέλνει αυτή την εβδομάδα μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στο Κίεβο για την παροχή χρηματοοικονομικών και πολιτικών συμβουλών ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις με πιο πιεστικό τρόπο.

«Η στήριξη του ΔΝΤ θα είναι κρίσιμη για το ξεκλείδωμα επιπλέον βοήθειας από την Παγκόσμια Τράπεζα, άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, την Ε.Ε. καθώς επίσης και από διμερείς πηγές», ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών σε κοινή τους δήλωση.

«Έχουμε επίσης δεσμευτεί να κινητοποιήσουμε μια ταχεία τεχνική βοήθεια για να στηριχθεί η Ουκρανία στην αντιμετώπιση των μακροοικονομικών, των κανονιστικών ρυθμίσεων όσο και στην καταπολέμηση της διαφθοράς», προστίθεται στην ανακοίνωση του G7.

«Παγώνουν» οι προετοιμασίες για τη σύνοδο του G8 στο Σότσι

Επιπλέον, πάγωσαν επί του παρόντος τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής του G8 που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σότσι τον προσεχή Ιούνιο, στην οποία μετέχει και η Ρωσία.

«Οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώνονται και καταδικάζουν τη σαφή παραβίαση από τη Ρωσική Ομοσπονδία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του G7.

«Έχουμε αποφασίσει προς το παρόν να αναστείλουμε τη συμμετοχή μας σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την προετοιμασία για την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής της G8 στο Σότσι τον Ιούνιο», συμπληρώνεται.
Όπως διευκρινίζεται, η απόφαση για το πάγωμα των προετοιμασιών της συνόδου στο Σότσι θα παραμείνει σε ισχύ «έως ότου το περιβάλλον γίνει και πάλι θετικό σε σημαντικές συζητήσεις της ομάδας των G-8».

Σχετικά άρθρα