Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος παγιδεύει με βόμβες τη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος παγιδεύει με βόμβες τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος, που κατέχει την πόλη Μοσούλη από τον Ιούνιο, παγιδεύει με εκρηκτικά στρατηγικά και σημαντικά σημεία της πόλης, προετοιμαζόμενο για πιθανή επιχείριση ανακατάληψής της από τον στρατό του Ιράκ.

Όπως είπε στο BasNews Κούρδος αξιωματούχος με καταγωγή από τη Μοσούλη, η πόλη έχει πολλές σημαντικές εισόδους (πύλες), μία από αυτές είναι η πύλη Νεργκάλ (φωτογραφία).

Η πύλη της Νεργκάλ έχει τόσο στρατηγική όσο και αρχαιολογική σημασία, είναι μία από τις αρχαίες πύλες της Νινευή, όπως λεγόταν η Μοσούλη στην αρχαιότητα. Το Ισλαμικό Κράτος έχει παγιδεύσει με εκρηκτικά το μνημείο, ώστε σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση να την ανατινάξουν.

Επίσης, το Σάββατο το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε δεκάδες ανθρώπους στη Μοσούλη κατηγορούμενος για τηλεπικοινωνιακές παραβιάσεις.

Οι άνθρωποι που συνελήφθησαν κατηγορούνται ότι έδιναν μέσω τηλεφώνου πληροφορίες στην περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν και στην ιρακινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα