Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 14 στρατιώτες στη Λιβύη

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 14 στρατιώτες στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος, που προσπαθεί να δημιουργήσει επικράτεια υπό τον έλεγχό του και στη Λιβύη, σκότωσε 14 Λίβυους στρατιώτες στο νότιο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση το Σάββατο της αναγνωρισμένης κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντάλα αλ Τένι, που έχει αναγκαστεί να μεταφέρει την έδρα της στο Τομπρούκ στην ανατολική Λιβύη αφού η συμμαχία ισλαμιστικών οργανώσεων Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης) έθεσε υπό τον έλεγχό της τον Αύγουστο την Τρίπολη και τη Βεγγάζη, ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 14 στρατιώτες στον δρόμο βόρεια της πόλης Σάμπχα, της μεγαλύτερης πόλης της νότιας Λιβύης.

«Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν επίθεση στη διάρκεια της οποίας σκότωσαν 14 μέλη του λιβυκού στρατού», ανάφερε η ανακοίνωση, με την οποία η κυβέρνηση του Τομπρούκ ζητεί από τη διεθνή κοινότητα να άρει το εμπάργκο για την αγορά όπλων που έχει επιβάλει στη Λιβύη, ώστε να μπορέσει να πολεμήσει ενάντια στους τζιχαντιστές.

Ένας ιστότοπος με την ονομασία Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη ανέλαβε την ευθύνη για τον φόνο 12 στρατιωτών στην ίδια περιοχή και ανέβασε μια φωτογραφία, η οποία φέρεται να απεικονίζει την εκτέλεση ενός στρατιώτη.

Και το αντίπαλο κοινοβούλιο της Τρίπολης κατήγγειλε τις δολοφονίες των στρατιωτών.

Οι δυτικές δυνάμεις και οι γείτονες της Λιβύης έχουν εκφράσει τον φόβο ότι το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κενό εξουσίας στη χώρα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν θύλακα στην πόλη Ντέρνα, στην ανατολική Λιβύη όπου βρίσκονται πολλοί ισλαμιστές. Ο αμερικανικός στρατός παρακολουθεί τις απόπειρες της τζιχαντιστικής οργάνωσης να εκπαιδεύσει περίπου 200 μαχητές στην ανατολική Λιβύη, είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Αφρική.

Ο Αλ Τένι έχει κατηγορήσει την αντίπαλη κυβέρνηση της Τρίπολης ότι βασίζεται στους ισλαμιστές, κάτι που εκείνη αρνείται και καταγγέλλει ότι ο αναγνωρισμένος πρωθυπουργός της Λιβύης υποστηρίζεται από πρώην αξιωματικούς του Μουάμαρ Καντάφι.

Σχετικά άρθρα