Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η κατά συρροή δολοφόνος ανδρών στη Ρωσία

Αυτή είναι η κατά συρροή δολοφόνος ανδρών στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βότκα, Ρωσία,

Η βότκα, αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη κατά συρροή δολοφόνο ανδρών στη Ρωσία, σύμφωνα με έρευνα που έκαναν επιστήμονες από το κέντρο ερευνών για τον καρκίνο στη Μόσχα, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Μεγάλη Βρετανία και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στη Γαλλία.

Από την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 151.000 ενήλικες από τρεις ρωσικές πόλεις, προέκυψε ότι το 25% των Ρώσων αντρών πεθαίνουν πριν από τα 55 και οι περισσότεροι πρόωροι θάνατοι οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ και κυρίως βότκας.

Η έρευνα διήρκησε δέκα χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα, 8.000 άνθρωποι πέθαναν, εξ αιτίας της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ.

Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι περισσότεροι πότες καπνίζουν πολύ, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την υγεία τους.

Η κυβέρνησης της Ρωσίας επέβαλε αυστηρά μέτρα ελέγχου την κατανάλωσης αλκοόλ το 2006, ανάμεσα τους αύξηση της φορολογίας και περιορισμοί στην πώληση, με αποτέλεσμα η κατανάλωση να μειωθεί κατά το ένα τρίτο. Μάλιστα, ο αριθμός των αντρών που πεθαίνουν πριν τα 55 υποχώρησε από το 37% στο 25%.

Ωστόσο το γεγονός ότι το προσδόκιμο των αντρών στη Ρωσία είναι μόλις τα 64 χρόνια, δηλαδή ανάμεσα στα χαμηλότερα παγκοσμίως, δείχνει ότι πρέπει να επιβληθούν άμεσα μέτρα.

Σχετικά άρθρα