Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φόβοι για επιδημία Έμπολα σε εδάφη που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ

Φόβοι για επιδημία Έμπολα σε εδάφη που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Έμπολα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Τζιχαντιστές,

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ερευνά πληροφορίες που αναφέρουν ότι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εισήχθησαν σε ιρακινό νοσοκομείο με συμπτώματα Έμπολα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, άγνωστος αριθμός τζιχαντιστών εισήχθησαν σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Μοσούλη με συμπτώματα του θανατηφόρου ιού.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστι Φέιγκ (Christy Feig) είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να έρθουν σε επαφή με αξιωματούχους στις κατεχόμενες από το Ισλαμικό Κράτος περιοχές, ώστε να παρασχεθεί βοήθεια για την αντιμετώπιση του Έμπολα, σε περίπτωση που οι πληροφορίες αποδειχτούν αληθινές.

Η Κρίστι Φέιγκ είπε μιλώντας στο Mashable: “Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση από την ιρακινή κυβέρνηση ότι υπάρχει επιδημία Έμπολα στη Μοσούλη”.

Η Μοσούλη τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από τον Ιούνιο του 2014 και τις τελευταίες εβδομάδες οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει αρκετούς γιατρούς που αρνήθηκαν να περιθάλψουν τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας του Ιράκ, της Al Sabaah, ο Έμπολα μεταδόθηκε στη Μοσούλη από τρομοκράτες οι οποίοι έφτασαν στην περιοχή από χώρες της Αφρικής.

Τα συμπτώματα του Έμπολα είναι παρόμοια με του Κίτρινου Πυρετού και της Μαλάριας, οπότε μια σύγχυση είναι πιθανή.

Τα δημοσιεύματα για Έμπολα στη Μοσούλη έχουν εμφανιστεί σε φιλοκυβερνητικά Μέσα του Ιράκ και σε κουρδικά Μέσα. Εάν αληθεύουν τότε υπάρχουν φόβοι για ανεξέλεγκτη επιδημία αφού το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο δεν έχει τα μέσα για να αντιμετωπίσει τον ιό, αλλά και οι τζιχαντιστές είναι αρνητικοί στη δυτική επιστήμη. Βεβαίως, ο μεγαλύτερος φόβος έχει να κάνει με τον άμαχο πληθυσμό που θα βρεθεί ανυπεράσπιστος απέναντι στην επιδημία.

Επίσης είναι άγνωστο εάν υπάρχει γιατρός στη Μοσούλη που να είναι εξοπλισμένος ώστε να κάνει τεστ για Έμπολα ή να είναι εκπαιδευμένος για να περιθάλψει ασθενείς.

Σχετικά άρθρα