Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακυβέρνητο πλοίο με 450 μετανάστες πλησιάζει τις ακτές της Ιταλίας

Ακυβέρνητο πλοίο με 450 μετανάστες πλησιάζει τις ακτές της Ιταλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα εμπορικό πλοίο το οποίο μεταφέρει τουλάχιστον 450 μετανάστες κι έχει εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του πλησιάζει τις ακτές της Ιταλίας, ανακοίνωσε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.

Οι 450 μετανάστες «επιβαίνουν σε ένα εμπορικό πλοίο, το οποίο δεν έχει πλήρωμα και το οποίο πλησιάζει στις ακτές της Απουλίας», στη νότια Ιταλία, ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.

Το πλοίο φέρει την ονομασία Ezadeen, και είναι ένας σκάφος 60 μέτρων με σημαία Σιέρα Λεόνε. Πριν τεθούν εκτός λειτουργίας οι μηχανές του, το σκάφος έπλεε με ταχύτητα 7 κόμβων (περίπου 13 χλμ / ώρα). Ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο Ezadeen ήταν σε θέση να θέσει σε λειτουργία τη ραδιοσυχνότητα επί του σκάφους και να ενημερώεει το Λιμενικό Σώμα ότι το πλήρωμα είχε εγκαταλείψει το πλοίο.

Η ακτοφυλακή ειδοποίησε ισλανδικό περιπολικό σκάφος το οποίο βρισκόταν στην περιοχή ως μέρος της αποστολής του Frontex, του οργανισμού της ΕΕ για την επιτήρηση των συνόρων. Το ισλανδικό σκάφος προσέγγισε το Ezadeen και έπλευσε παράλληλα με αυτό, αλλά ο καιρός δεν του επέτρεψε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Πριν από δύο ημέρες είχε υπάρξει ένα παρόμοιο σενάριο, με φορτηγό πλοίο το οποίο μετέφερε 760 μετανάστες.

Την Τρίτη το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό πήρε τον έλεγχο φορτηγού πλοίου που μετέφερε πάνω από 760 μετανάστες και το οποίο κατευθυνόταν επίσης στις ακτές της Απουλίας. Εάν δεν επενέβαινε το ιταλικό ΠΝ, εκτίμησε το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο θα είχε πέσει στα βράχια και θα είχε ναυαγήσει.

Το Blue Sky M, ένα φορτηγό πλοίο υπό σημαία Μολδαβίας, έφθασε στις 03:30 (τοπική ώρα· 04:30 ώρα Ελλάδας)την Τετάρτη στην Καλλίπολη, στη νοτιοανατολική Ιταλία, όπου οι ιταλικές αρχές υποδέχθηκαν τους εκατοντάδες μετανάστες, ανάμεσά τους και περίπου 40 παιδιά. Ο ιταλικός Ερυθρός Σταυρός είχε ανακοινώσει αργότερα εκείνη την ημέρα ότι τέσσερις μετανάστες βρέθηκαν νεκροί πάνω στο πλοίο.

Σχετικά άρθρα