Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βανδαλισμοί εις βάρος της εβραϊκής κοινότητας στο Λονδίνο

Βανδαλισμοί εις βάρος της εβραϊκής κοινότητας στο Λονδίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εβραίοι, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο,

Τρόμος στην εβραϊκή κοινότητα στο βόρειο Λονδίνο. Την Κυριακή το βράδυ άγνωστοι χάραξαν σβάστικες πάνω σε αυτοκίνητα και κτίρια Εβραίων. Συνολικά 27 αυτοκίνητα χαράχτηκαν και οι τοίχοι ενός δημοτικού σχολείου της περιοχής.

Οι βανδαλισμοί ώθησαν την Αστυνομία να βγάλει περιπολίες στην περιοχή του Στόουκ Νούινγκτον, στο βόρειο Λονδίνο, όπου κατοικούν 20.000 Εβραίοι. Τους αστυνομικούς που περιπολούν θα συνοδεύουν και μέλη εθελοντικής ομάδας Εβραίων που περιφρουρούν τη γειτονιά τους.

Ο Μέιρ Ταούμπ, ένας Εβραίος κάτοικος της περιοχής, είπε στη Daily Mail: “Υπάρχει μεγάλη εβραϊκή κοινότητα, μέλη της οποίας είναι και πολλοί επιζήσαντες από το Ολοκαύτωμα αλλά και τα παιδιά τους. Το να βλέπουν αυτοί οι άνθρωποι τις σβάστικες δεν είναι κάτι ευχάριστο. Οι άνθρωποι σοκαρίστηκαν, φοβήθηκαν και εξοργίστηκαν”.

Ο Μπάρι Μπαρντ, που είναι ο συντονιστής της εβραϊκής ομάδας περιφρούρησης, είπε: “Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε αυτούς τους βανδαλισμούς και συνεργαζόμαστε με την αστυνομία με κάθε νόμιμο τρόπο”.

Ο αντιεβραϊσμός γνώρισε έξαρση στην Ευρώπη το 2014. Ο αριθμός αντιεβραϊκών επιθέσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο υψηλότερος τα τελευταία 30 χρόνια. Συνολικά οι αντιεβραϊκές επιθέσεις στη Βρετανία υπολογίζονται σε περίπου 1.000. Η προηγούμενη χρονιά που οι Εβραίοι βρέθηκαν πάλι στο στόχαστρο ήταν το 2009, όταν καταγράφηκαν 931 αντιεβραϊκές επιθέσεις στη Βρετανία.

Σχετικά άρθρα