Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστασιάδης: Ανοιχτός σε κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής

Αναστασιάδης: Ανοιχτός σε κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης,

Ανοιχτός στο σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, δήλωσε ο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του ο κ. Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι «η συλλογική διαχείρισή του δεν μπορεί να είναι σχήμα κενό περιεχομένου, ούτε ένα περιστασιακό σύνθημα».

Ήταν πάντοτε η πεποίθησή μου, ανέφερε, «πως για την αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων, αλλά και μεγάλων εθνικών τραγωδιών, όπως η οικονομική κρίση που διερχόμαστε, δεν είναι αρκετοί οι ώμοι, κανενός».

Απεύθυνε το μήνυμα πως είναι έτοιμος να ακούσει τις εισηγήσεις των πολιτικών κομμάτων.

Από δικής του πλευράς, πρόσθεσε, είναι πρόθυμος να προχωρήσει και στον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, κάνοντας μια νέα αρχή σε μια κοινή πορεία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Θα ήθελα να τονίσω, ανέφερε, «πως η κυβέρνηση είναι ενάντια στη στασιμότητα και στο status quo και είμαστε αποφασισμένοι για έναν χωρίς εκβιασμούς διάλογο».

Τέλος ο κ. Αναστασιάδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το 2015 δεν θα είναι εύκολο», αλλά «θα διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για το καλύτερο αύριο», όπως επισήμανε.

Σχετικά άρθρα