Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ “αντιτάσσονται σθεναρά” στο αίτημα των Παλαιστινίων

Οι ΗΠΑ “αντιτάσσονται σθεναρά” στο αίτημα των Παλαιστινίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Μαχμούντ Αμπάς, Παλαιστίνη, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

ΗΠΑ «αντιτάσσονται σθεναρά» στο αίτημα που κατέθεσαν οι Παλαιστίνιοι για εισδοχή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, μια ενέργεια που θα αποδειχθεί «αντιπαραγωγική», ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Αυτό δεν θα προωθήσει τις προσδοκίες του παλαιστινιακού λαού που επιθυμεί να αποκτήσει ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο Κράτος» τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, αντιδρώντας στο αίτημα ένταξης στο ΔΠΔ που υπέγραψε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Αντιτασσόμαστε σθεναρά στο αίτημα των Παλαιστινίων προς το ΔΠΔ» επισήμανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη σε πολλούς διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Εξάλλου, η απόφαση των Παλαιστινίων «θα όξυνε σημαντικά το κλίμα με τον λαό με τον οποίο ακριβώς πρέπει, σε τελική ανάλυση, να κάνουν ειρήνη» προσέθεσε το αμερικανικό υπουργείο αναφερόμενο στους πολίτες του Ισραήλ.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αντιτάσσονται με σθένος στις ενέργειες των δύο στρατοπέδων που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη και θέτουν υπό αμφισβήτηση τις δεσμεύσεις τους για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μέσω διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Σχετικά άρθρα