Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει τεθωρακισμένα ενάντια στους Κούρδους (βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει τεθωρακισμένα ενάντια στους Κούρδους (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Το κουρδικό δίκτυο Rudaw δημοσίευσε ένα αποκλειστικό βίντεο που δείχνει το Ισλαμικό Κράτος να μετακινεί στρατεύματά του εναντίον ων Κούρδων Πεσμεργκά στην περιοχή Γκουέρ Μακχμούρ (Gwer-Makhmour) στο Ιράκ.

Το βίντεο περιήλθε στα χέρια των Πεσμεργκά μετά την απόκρουση της επίθεσης που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος.

Τα πλάνα που είναι τραβηγμένα μέσα από όχημα των τζιχαντιστών δείχνουν μια φάλαγγα με τεθωρακισμένα οχήματα και ετοιμοπόλεμους τζιχαντιστές να πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή.

Ο Σιργουάν Μπαρζανί, διοικητής των Πεσμεργκά στην περιοχή Γκουέρ Μακχμούρ εξηγεί ότι στο βίντεο βλέπουμε τους τζιχαντιστές να αναπτύσσουν προηγμένα όπλα, πυροβολικό και τεχνικές καμουφλάζ για να αποφεύγουν τις αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ.

Η περιοχή του Γκουέρ Μακχούρ έχει πολλά κουρδικά χωριά και έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών τον Αύγουστο, αλλά σύντομα οι Πεσμεργκά ανακατέλαβαν πολλά εδάφη ωθώντας το Ισλαμικό Κράτος πίσω στη Μοσούλη.

Σχετικά άρθρα