Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

400 νεκροί τζιχαντιστές από τους Κούρδους στη Σιντζάρ

400 νεκροί τζιχαντιστές από τους Κούρδους στη Σιντζάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Ο διοικητής των δυνάμεων των Πεσμεργκά που μάχονται για να απελευθερώσουν την πόλη Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ότι οι Κουρδικές δυνάμεις προωθούνται στην πόλη και μάλιστα κατάφεραν να απελευθερώσουν το νοσοκομείο.

Την Τετάρτη ο Πεσμεργκά διοικητής στο Σιντζάρ, Ασχτί Κοσάρ (Ashti Kochar), είπε στο BasNews ότι οι δυνάμεις των Πεσμεργκά απελευθέρωσαν το κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, ενώ έχουν στην κατοχή τους πολλά πτώματα τζιχαντιστών.

Επίσης ανέφερε ότι οι Πεσμεργκά συνεργαζόμενοι με τα πολεμικά αεροσκάφη του Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ, σφυροκοπούν συνεχώς βάσεις των τζιχαντιστών στο Σιντζάρ, στο Μπαχάτζ και στο Τελ Αφάρ στο βόρειο Ιράκ.

Οι Κούρδοι υπολογίζουν ότι από το ξεκίνημα της μάχης για την απελευθέρωση της πόλης Σιντζάρ, περισσότεροι από 400 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.

Οι δυνάμεις των Πεσμεργκά άρχισαν να μάχονται στη Σιντζάρ στις 17 Δεκεμβρίου και έχουν φτάσει μέχρι το κέντρο της πόλης, ενώ παράλληλα έχουν απελευθερώσει και πολλά χωριά γύρω από την πόλη.

Η πόλη Σιντζάρ, που είναι η εστία των Κούρδων Γιαζίντι, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 10 Αυγούστου. Οι κάτοικοί της, οι Γιαζίντι, την εγκατέλειψαν γινόμενοι πρόσφυγες σε άλλες κουρδικές περιοχές του βορείου Ιράκ. Χιλιάδες κορίτσια και γυναίκες των Γιαζίντι αιχμαλωτίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στην κατάληψη της πόλης και πουλήθηκαν σκλάβες από τους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα