Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος και ορκίστηκαν πίστη σε αυτό, σε ειδική τελετή.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, η Αλ Κάιντα δηλαδή, έχει ανταγωνισμό με το Ισλαμικό Κράτος για το ποια οργάνωση θα ηγηθεί του παγκόσμιου τζιχαντισμού. Εξάλλου και το Ισλαμικό Κράτος από την Αλ Κάιντα προέρχεται, ήταν το παρακλάδι της στο Ιράκ που πέρασε στη Συρία για να συμμετάσχει στον πόλεμο εναντίον του Άσαντ και στη συνέχεια αυτονομήθηκε.

Το Ισλαμικό Κράτος κατά καιρούς έχει πολεμήσει ενάντια στην Αλ Νούσρα. Αυτή την περίοδο υποτίθεται ότι οι δύο ένοπλες οργανώσεις (που στην πραγματικότητα είναι στρατοί) έχουν μεταξύ τους συμμαχικές σχέσεις. Αυτό όμως δεν εμποδίζει το Ισλαμικό Κράτος να ασκεί “επιθετική” πολιτική και να “προσηλυτίζει” τους μαχητές της Αλ Νούσρα στις τάξεις του.

Μάλιστα το Ισλαμικό Κράτος διαφήμισε στο Twitter όσο καλύτερα μπορούσε ότι οι εικονιζόμενοι μαχητές της Αλ Νούσρα εντάχθηκαν στο “χαλιφάτο”. Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να απομείνει ένα και μοναδικό και όλες οι άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις να υποταχθούν στην εξουσία του.

al-nusra-2

Σχετικά άρθρα