Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος λέει ότι κατέρριψε αεροπλάνο του Ιράν

Το Ισλαμικό Κράτος λέει ότι κατέρριψε αεροπλάνο του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Ιράκ, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κασέμ Σολεϊμανί, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι κατέρριψε ένα μαχητικό αεροπλάνο του Ιράν στην περιοχή Ντιγιάλα (Diyala) του βορειοανατολικού Ιράκ.

Τη Δευτέρα το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε ένα σύντομο βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται ότι δείχνει την κατάρριψη ιρανικού μαχητικού, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Το μαχητικό αεροσκάφος Shahin κατασκευάζεται στο Ιράν και έχει εμβέλεια δράσης 150 χιλιομέτρων.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο βλέπουμε τζιχαντιστές να στέκονται πάνω στα συντρίμμια του μαχητικού και να φωνάζουν “Αλλάχ Ακμπάρ”.

Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος δεν εξηγεί πώς το αεροπλάνο καταρρίφθηκε.

Στη Ντιγιάλα μαίνονται σκληρές μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών και του ιρακινού στρατού, ο οποίος έχει στο πλευρό του σιιτικές πολιτοφυλακές και Ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους.

Τη διοίκηση των ιρακινών στρατευμάτων, των σιιτών πολιτοφυλάκων και φυσικά των Ιρανών “συμβούλων” έχει ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμάνι (Qassem Soleimani).

Μάλιστα λέγεται ότι στην περιοχή μάχονται κάποιες χιλιάδες Ιρανών “στρατιωτικών συμβούλων”, πράγμα που το διαψεύδει το Ιράν.

Σχετικά άρθρα