Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παλαιστίνιοι στη Γάζα προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος

Παλαιστίνιοι στη Γάζα προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές,

Η είδηση ότι το Ισλαμικό Κράτος πλέον απλώνει τα πλοκάμια του στη Γάζα μεταξύ των Παλαιστινίων δημοσιεύεται στο alhayat.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρώην μέλη της Χαμάς έχουν προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος, έχουν συστήσει οργάνωση και διακηρύττουν ότι έχουν στόχο να πολεμήσουν τους Εβραίους όχι μόνο στην Παλαιστίνη, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ της Φατάχ και της Χαμάς οδηγεί πολλούς νέους Παλαιστίνιους στην αγκαλιά του Ισλαμικού Κράτους.

Επίσης, οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας ισχυρίζονται ότι έχουν διασυνδεθεί και με έναν πυρήνα τζιχαντιστών στη Δυτική Όχθη.

Το Ισλαμικό Κράτος στη Γάζα λειτουργεί με μεγάλη μυστικότητα, διαθέτουν οπλισμό και αποτελούνται από νέους άνδρες, ορισμένοι από τους οποίους έχουν ήδη αποκτήσει πολεμική εμπειρία στη Συρία.

Σχετικά άρθρα