Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μια γιατρός από την Αργεντινή στο πλευρό των Κούρδων στην Κομπάνι

Μια γιατρός από την Αργεντινή στο πλευρό των Κούρδων στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Η Μαρία Κλαούντια Γκαρσία (Maria Claudia Garcia) είναι γιατρός από την Αργεντινή και πήγε στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος κουρδική πόλη Κομπάνι για να παράσχει ιατρικές υπηρεσίες στους τραυματίες υπερασπιστές της πόλης.

Γεννημένη στο Μπουένος Άιρες, είναι μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν στη Νότια Αμερική και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αργεντινής.

Η ίδια εξηγώντας στο κουρδικό πρακτορείο Firat News γιατί έσπευσε στην Κομπάνι από την άλλη άκρη του κόσμου, εξήγησε:

“Μετά τις πρώτες επιθέσεις στην Κομπάνι, άρχισα να παρακολουθώ τις εξελίξεις. Άρχισα να μελετώ την ιστορία του Κουρδιστάν και τις απόψεις του Οτσαλάν. (…) Πριν την Κομπάνι πήγα ως γιατρός στα στρατόπεδα προσφύγων στο Σινάρ και στη Σίσρε. Στην Κομπάνι έφτασα πριν δέκα ημέρες.

Ήθελα να δω από κοντά την αντίσταση και να διαπιστώσω από κοντά τις συνθήκες ιατρικής περίθαλψης. Η δουλειά των γιατρών εδώ είναι κρίσιμη για την αντίσταση. Οι γιατροί φροντίζουν τους τραυματίες σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Επίσης ήθελα να δω και πώς λειτουργεί το YPG/YPJ.

Κρατώ ημερολόγιο, ώστε να μπορέσω αργότερα να τα μοιραστώ όλα με φίλους στη Νότια Αμερική”.

Αναφερόμενη στην αντίσταση της Κομπάνι στο Ισλαμικό Κράτος, η γιατρός είπε:

“Η αντίσταση είναι ηρωική και επική. Ο κόσμος πρέπει να μάθει τι συμβαίνει εδώ. Οι άνθρωποι αγωνίζονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με τον σύγχρονο οπλισμό του. Η αφοσίωση των Κούρδων μαχητών και η πίστη τους είναι αντανάκλαση της συνείδησής τους. Αγωνίζονται (σ.σ. οι Κούρδοι) για την κοινωνική επανάσταση και την ελευθερία των γυναικών”.

Σχετικά άρθρα