Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 90% της Κομπάνι στους Κούρδους, εκτελούν δικούς τους οι τζιχαντιστές

Το 90% της Κομπάνι στους Κούρδους, εκτελούν δικούς τους οι τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Έχοντας ξεπεράσει τις 100 ημέρες αντίστασης ενάντια στους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, η κουρδική Κομπάνι, το σύγχρονο Στάλινγκραντ κατά πολλούς στρατιωτικούς αναλυτές, βρίσκεται πλέον σχεδόν εξ’ ολοκλήρου και πάλι υπό τον έλεγχο των Κούρδων μαχητών του YPG και YPJ καθώς και των Πεσμεργκά.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν κουρδικά Μέσα, το 90% της πόλης σύμβολο της αντίστασης, της Κομπάνι, ελέγχεται από τις απελευθερωτικές δυνάμεις των Κούρδων.

Την ίδια ώρα οι τζιχαντιστές έχουν τραπεί σε άτακτη φυγή τόσο από την πόλη της Κομπάνι, όσο και από τη γύρω περιοχή, αφήνοντας πίσω νεκρούς και μονάχα διάσπαρτες ομάδες από τζιχαντιστές που με επιθέσεις αυτοκτονίας επιχειρούν να επιφέρουν πλήγματα στις γραμμές άμυνας της Κομπάνι.

Παράλληλα, σύμφωνα με το κουρδικό rojname, εκατοντάδες τζιχαντιστές εκτελέστηκαν από το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος, αρνούμενοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, φοβούμενοι τα απευλευθερωτικά πυρά. Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει τεράστια εντύπωση κάνοντας το γύρο του διαδικτύου, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχουν εντοπιστεί ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό από τις εκτελέσεις.

Σχετικά άρθρα