Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποχωρεί το “Μπαρμπαρός” από την κυπριακή ΑΟΖ

Αποχωρεί το “Μπαρμπαρός” από την κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κύπρος, Μπαρμπαρός, Τουρκία,

Την αποχώρηση του ερευνητικού πλοίου “Μπαρμπαρός” από την κυπριακή ΑΟΖ γνωστοποίησε ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Εργκιούν Ολγκούν, σημειώνοντας μάλιστα ότι από τη στιγμή που το ερευνητικό τουρκικό πλοίο απομακρυνθεί, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, χωρίς να θέσει προϋποθέσεις.

Την ημέρα των Χριστουγέννων στο πλοίο επιβιβάστηκε, όπως έγινε γνωστό από κυπριακά μέσα, ο Τούρκος αρχηγός του πολεμικού ναυτικού Μποστάνογλου ο οποίος είχε απειλήσει την Ελλάδα με πόλεμο αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, λέγοντας: “Η Τουρκία είναι μια χώρα με μεγάλη ναυτική παράδοση και δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες κινήσεις. Αν η Ελλάδα επιχειρήσει θα τους χτυπήσουμε και θα νικήσουμε.

Το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι στρατηγικός χώρος για την Τουρκία και θα τον υπερασπιστεί». Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις, κάποιοι εκτιμούν ότι οι επόμενες κινήσεις του Μπαρμπαρός, ίσως να είναι προς το Καστελόριζο, ώστε να αμφισβητηθεί ανοιχτά η ΑΟΖ της Ελλάδας και να δημιουργηθεί «γκρίζα ζώνη».

Σχετικά άρθρα