Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κολομβία: Οι FARC ανακοίνωσαν την απελευθέρωση ενός στρατιώτη που κρατούν

Κολομβία: Οι FARC ανακοίνωσαν την απελευθέρωση ενός στρατιώτη που κρατούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FARC - EP Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού, Κολομβία, Μπογκοτά,

Η αντάρτικη οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) ανακοίνωσαν σήμερα, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, πως σκοπεύουν σύντομα να απελευθερώσουν έναν στρατιώτη ο οποίος απήχθη την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ενέδρας που είχαν στήσει οι αντάρτες εναντίον δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονταν σε περιπολία στη νοτιοδυτική επαρχία Κάουκα. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 5 στρατιώτες.

Οι FARC ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή, την ίδια μέρα οπότε πιάστηκε αιχμάλωτος ο 25χρονος στρατιώτης, ότι κηρύσσουν επ’ αόριστον κατάπαυση του πυρός. Μέχρι τώρα η μαρξιστική αυτή αντάρτικη οργάνωση δεν είχε τηρήσει παρά προσωρινές εκεχειρίες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Η απελευθέρωσή του αποτελεί μία ακόμα χειρονομία ειρήνης από την πλευρά των FARC και παράλληλα μια ανθρωπιστική πράξη, δεδομένου ότι ο στρατιώτης είχε τραυματιστεί ελαφρά κατά τη διάρκεια της μάχης», αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.pazfarc-ep.org.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η απελευθέρωση του 25χρονου Κάρλος Μπεκέρα Οχέντα, ωστόσο σύμφωνα με την οργάνωση κάτι τέτοιο θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο βάσιμο επιχείρημα για να συνεχιστεί αυτή η παράλογη αντιπαράθεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν θέλει να αποτελέσει το τελευταίο θύμα σε έναν πόλεμο που οδεύει προς το τέλος του».

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι θα διακόψει την εκεχειρία σε «περιπτώσεις επιθέσεων εκ μέρους των κρατικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση της Μπογκοτά από την πλευρά της υπογράμμισε, ωστόσο, πως δεν αποδέχεται την τελευταία αυτή πρόταση και ότι θα αξιολογήσει κατά πόσο θα παραμείνουν πιστοί οι FARC στην υπόσχεση της εκεχειρίας. Επίσης, υπενθύμισε ότι αποτελεί συνταγματικό της καθήκον η προστασία των πολιτών της Κολομβίας.

Σχετικά άρθρα