Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία δικάζει ως τρομοκράτισσες δύο γυναίκες που θέλουν να οδηγούν

Η Σαουδική Αραβία δικάζει ως τρομοκράτισσες δύο γυναίκες που θέλουν να οδηγούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δίπλωμα Οδήγησης, Λουτζέν Χαθλούλ, Μαΐσα Αλ Αμούντι, Οδήγηση, Σαουδική Αραβία,

Σε δικαστήριο ειδικό σε υποθέσεις τρομοκρατίας παραπέμφθηκαν να δικαστούν από τις Αρχές στη Σαουδική Αραβία η Λουτζέν Χαθλούλ (Loujain Hathloul) -αριστερά στην κεντρική φωτογραφία- και η Μαΐσα Αλ Αμούντι (Maysaa Al Amoudi) επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν αυτοκίνητο.

Αυτή την απόφαση πήρε το δικαστήριο όπου προσήχθησαν την Πέμπτη οι δύο γυναίκες, στην πόλη Αλ Άχσα.

Η Λουτζέν Χαθλούλ συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου όταν επιχείρησε να μπει στη Σαουδική Αραβία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οδηγώντας το αυτοκίνητό τους, κατά παράβαση της νομοθεσίας που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν. Η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που επιβάλλει μια τέτοια απαγόρευση.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ μας από τη σύλληψή της: Συνελήφθη επειδή είναι γυναίκα και θέλει να οδηγεί στη Σαουδική Αραβία

dimosiografos Η δημοσιογράφος Μαΐσα Αλ Αμούντι

Η δημοσιογράφος από τη Σαουδική Αραβία που ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Μαΐσα Αλ Αμούντι, που πήγε στα σύνορα για να στηρίξει τη φίλη της συνελήφθη επίσης.

Η έρευνα σε βάρος των δύο γυναικών φαίνεται ότι επικεντρώνεται κυρίως στη δραστηριότητα που είχαν αναπτύξει στο διαδίκτυο και όχι τόσο στον αγώνα τους για την κατάργηση της απαγόρευσης.

Η Λουτζέν Χαθλούλ έχει 228.000 “ακόλουθους” στο Twitter ενώ τις αναρτήσεις της Μαΐσα Αλ Αμούντι παρακολουθούν 131.000 άνθρωποι.

Η δημοσιογράφος έχει αναρτήσει και βίντεο στο YouTube αναφορικά με τον νόμο που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν στη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά άρθρα