Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πατέρας Ιορδανού πιλότου: “Ο γιος μου είναι φιλοξενούμενος στο Ισλαμικό Κράτος”

Πατέρας Ιορδανού πιλότου: “Ο γιος μου είναι φιλοξενούμενος στο Ισλαμικό Κράτος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ιορδανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μουάτ Αλ Κασαέσμπεχ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο πατέρας του Ιορδανού πιλότου Μουάτ Αλ Κασαέσμπεχ, που πιάστηκε αιχμάλωτος από το Ισλαμικό Κράτος μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στη Συρία, δήλωσε ότι δεν θεωρεί “όμηρο” τον γιο του και κάλεσε τους τζιχαντιστές να τον αντιμετωπίσουν σαν “φιλοξενούμενο”.

Η Ιορδανία είναι μία από τις αραβικές χώρες που συμμετέχουν στον Συνασπισμό που ηγούνται οι ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών.

Ο υποσμηναγός Μουάτ Αλ Κασαέσμπεχ, 27 ετών, αιχμαλωτίστηκε όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη στη βορειοανατολική Συρία κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, που έχουν τη διοίκηση των επιχειρήσεων αυτών, ανέφεραν ότι η συντριβή δεν οφειλόταν σε εχθρικά πυρά.

Ο 27χρονος, που προέρχεται από σουνιτική οικογένεια, είναι ο πρώτος πιλότος του Συνασπισμού που αιχμαλωτίζεται από τους τζιχαντιστές.

Μέχρι τώρα, οι τζιχαντιστές συνηθίζουν να σκοτώνουν τους στρατιώτες του εχθρού που αιχμαλωτίζουν στη μάχη και έχουν αποκεφαλίσει τους Δυτικούς πολίτες που έπιασαν ομήρους. Οι περισσότεροι από τους αιχμαλώτους που εκτελέστηκαν ήταν σιίτες ή μη μουσουλμάνοι, όμως έχουν εκτελεστεί και ορισμένοι σουνίτες με την κατηγορία ότι πολεμούσαν στο πλευρό του εχθρού.

“Δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω όμηρο. Τον αποκαλώ φιλοξενούμενο”, είπε ο πατέρας του Μουάτ, ο Σαΐφ αλ Κασαέσμπεχ, μιλώντας στην τηλεόραση του Ρόιτερς.

“Είναι φιλοξενούμενος των αδελφών μας στο Ισλαμικό Κράτος της Συρίας. Τους ζητώ, στο όνομα του Θεού, να τον δεχτούν σαν φιλοξενούμενο και να του συμπεριφερθούν καλά”, πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα