Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο Τσίπρας θα κερδίσει αν κάνει τους πλούσιους Έλληνες να πληρώσουν φόρους»

«Ο Τσίπρας θα κερδίσει αν κάνει τους πλούσιους Έλληνες να πληρώσουν φόρους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εφημερίδα Βίνερ Τσάιτουνγκ, Στέφαν Σουλμάιστερ,

Με ένα άρθρο-παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας , στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ», ο Αυστριακός οικονομολόγος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Αυστρίας, Στέφαν Σουλμάιστερ, υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να κερδίσει και να αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική για να σωθεί η Ελλάδα.

Ο Στέφαν Σουλμάιστερ , που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες προσωπικότητες της Αυστρίας που στηρίζουν την αυστριακή πρωτοβουλία «Η Ελλάδα ανθίζει», εκτιμά πάντως ότι και η τρόικα έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα υπήρξε αντιπαραγωγική.

Αιτιολογεί δε την εκτίμηση του ,αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάνει τώρα προσπάθεια να παρακάμψει τους δικούς του κώδικες, καθώς ο ίδιος έχει καταλάβει ότι είναι αναγκαίες οι δημόσιες επενδύσεις.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κυβέρνησης Τσίπρα στην Ελλάδα, ο Αυστριακός οικονομολόγος , θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας, έχει τώρα λιγότερα περιθώρια από ότι κατά τις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου 2012, για να διαπραγματευτεί σκληρά , καθώς η ΕΕ φοβάται σήμερα λιγότερο από παλαιότερα μια φυγή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ωστόσο , ο κ. Σουλμάιστερ δεν πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκ προοιμίου χαμένος και επισημαίνει ότι πρέπει να κάνει τους πλούσιους Έλληνες που «ντε φάκτο» δεν πληρώνουν φόρους , να πληρώσουν . Και σ αυτό το θέμα πρέπει να πετύχει στενότερη συνεργασία με άλλες χώρες της Ε.Ε., αλλά κυρίως με την Ελβετία.

«Τότε ο κ. Τσίπρας θα βγει κερδισμένος», τονίζει ο Αυστριακός οικονομολόγος.

Τέλος, κατά την άποψη του Αυστριακού οικονομολόγου, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει ότι και η Γερμανία κυνηγά τους φοροφυγάδες της στην Ελβετία και πως αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να το έχει και η Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα