Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νικαράγουα: Τουλάχιστον 21 τραυματίες σε διαδηλώσεις ενάντια στη διάνοιξη διώρυγας

Νικαράγουα: Τουλάχιστον 21 τραυματίες σε διαδηλώσεις ενάντια στη διάνοιξη διώρυγας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ατλαντικός Ωκεανός, Διαδηλώσεις, Ειρηνικός Ωκεανός, Νικαράγουα,

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη στη Νικαράγουα σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη διάνοιξη διώρυγας που θα συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο Αρχηγός της αστυνομίας της χώρας, Άμιντα Γκρανέρα, δήλωσε ότι 15 αστυνομικοί και 6 διαδηλωτές τραυματίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων. Ωστόσο, οι διοργανωτές της διαδήλωσης υποστήριξαν ότι συνολικά τραυματίστηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι.

Ο Γκρενέρα δήλωσε ότι αφότου διαλύθηκε η διαδήλωση, συμμετέχοντες σε αυτή χρησιμοποίησαν όπλα, μαχαίρια, πέτρες και ξύλα και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς. Οι διοργανωτές από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι η διαδήλωση κύλησε ειρηνικά.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Ελ Τούλε. Κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ, η αστυνομία κατέφερε να διαλύσει το πλήθος των 300 διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή. Τριάντα τρεις διαδηλωτές συνελήφθησαν από τις αρχές, δήλωσε ο Γκρενέρα.

Σχετικά άρθρα