Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατοδικεία για υποθέσεις τρομοκρατίας στο Πακιστάν

Στρατοδικεία για υποθέσεις τρομοκρατίας στο Πακιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Πακιστάν, Πεσαβάρ, Στρατοδικείο, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Οι πολιτικοί αξιωματούχοι στο Πακιστάν αποφάσισαν σήμερα να δημιουργήσουν στρατοδικεία για να δικάζουν υποθέσεις τρομοκρατίας, μια εβδομάδα μετά το μακελειό σε σχολείο της Πεσάβαρ από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν όπου σκοτώθηκαν 149 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 133 μαθητές.

«Τα πολιτικά κόμματα συμφώνησαν στη δημιουργία στρατοδικείων έπειτα από περίπου 11 ώρες συζητήσεων», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Όλες οι υποθέσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία θα παραπέμπονται σε αυτά τα στρατοδικεία, διευκρίνισε.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν ένας άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος και ένας πολιτικός που συμμετείχε στη σύσκεψη αυτή που είχε στόχο την επεξεργασία ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σάγεντ Χουρσίντ Σαχ επεσήμανε ότι τα στρατοδικεία αυτά θα δημιουργηθούν για ένα διάστημα δύο ετών.

Παράλληλα εξήγησε ότι «σε αυτά τα δικαστήρια θα δικάζονται μόνο οι τρομοκράτες» και ότι «δεν θα προσφεύγουμε σε αυτά για πολιτικούς λόγους», υπογραμμίζοντας ότι όλα τα κόμματα συμφωνήσαν να τροποποιηθεί το Σύνταγμα προκειμένου να δημιουργηθούν τα στρατοδικεία αυτά.

«Στόχος της δημιουργίας των στρατοδικείων είναι να γίνονται γρήγορα οι δίκες των τρομοκρατών», επεσήμανε ο Σαχ.

Σχετικά άρθρα