Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απαλλακτική απόφαση για τον αστυνομικό που σκότωσε άοπλο Αφροαμερικανό

Απαλλακτική απόφαση για τον αστυνομικό που σκότωσε άοπλο Αφροαμερικανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αστυνομική Βία, Διαδηλώσεις, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νέα Υόρκη, Ρατσισμός, Τέξας, Φέργκιουσον,

Νέα απαλλακτική απόφαση για αστυνομικό που σκότωσε άοπλο αφροαμερικανό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ορκωτό δικαστήριο στο Χιούστον του Τέξας αποφάσισε να μην ασκηθούν διώξεις σε βάρος αστυνομικού ο οποίος, ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και εργαζόταν στην ιδιωτική ασφάλεια εμπορικού κέντρου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν άοπλο αφροαμερικανο άνδρα.

Ο δράστης, Γιουβεντίνο Κάστρο, πυροβόλησε τον αφροαμερικανό Τζορνταν Μπέικερ επειδή θεώρησε ότι ήταν ύποπτος για κλοπή. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του αστυνομικού, ο Κάστρο πυροβόλησε τον 26χρονο μετά από πάλη, με τον Μπέικερ να επιτίθεται στον πελάτη του αφότου αυτός τον πλησίασε και τον ρώτησε για τις υποψίες του.

Η μητέρα του θύματος δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Κάστρο υπέθεσε ότι ο γιος της ήταν ύποπτος επειδή φορούσε ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα και επειδή ήταν μαύρος.

Ο γενικός εισαγγελέας Ντέβον Άντερσον, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια Μπέικερ λέγοντας: «Ξέρω ότι απογοητεύτηκαν, ωστόσο η απόφαση του δικαστηρίου υποδεικνύει ότι δεν υπήρχαν πιθανά αίτια για να πιστεύουν ότι διαπράχθηκε έγκλημα», αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Houston Chronicle.

Η εν λόγω απόφαση ακολουθεί ξεχωριστή απόφαση ενόρκων τον περασμένο μήνα να μην ασκηθούν διώξεις εναντίον ενός λευκού αστυνομικού ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο μαύρο στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Η απαλλαγή του αστυνομικού στο Φέργκιουσον ακολουθήθηκε από τη μη απαγγελία κατηγοριών σε βάρος αστυνομικών στη Νέα Υόρκη σε ένα επίσης πολύκροτο περιστατικό, όπου αφροαμερικανός άνδρας κατέληξε ενώ βρισκόταν σε κεφαλοκλείδωμα αστυνομικού.

Η σειρά απαλλακτικών αποφάσεων έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει μεγάλες και σε ορισμένες περιπτώσεις βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.

Σχετικά άρθρα