Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές εγκαταλείπουν την Κομπάνι και βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία

Τζιχαντιστές εγκαταλείπουν την Κομπάνι και βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εγκαταλείπουν πανικόβλητοι την Κομπάνι και βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία, καθώς οι Κούρδοι μαχητές του YPG και YPJ κλιμακώνουν την επιχειρήσεις τους για την πλήρη επανάκτηση της μαρτυρικής πόλης στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Η καταγγελία έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες αποδεικτικά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη συνεργασία της Τουρκίας του Ερντογάν με τους τζιχαντιστές ενάντια στους Κούρδους.

Αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ αυτών και ο Κούρδος Hemed Cemal, καταγγέλλουν ότι στα σύνορα στο Suruc 6 τζιχαντιστές πέρασαν μέσα στην Τουρκία, όπου τους περίμενε όχημα με Τούρκους στρατιώτες.

Μάλιστα, οι τελευταίοι όπως καταγγέλλεται απηύθυναν προειδοποίηση σε άλλους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος να μην ξαναπεράσουν τα σύνορα προς την Κομπάνι, διότι «εκεί δρουν τρομοκράτες», αναφερόμενοι φυσικά στους Κούρδους μαχητές που πολεμάνε εδώ και 100 ημέρες για την ελευθερία τους και την ίδια τους τη ζωή.

Σχετικά άρθρα