Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για αυτούς τους λόγους το PKK πρέπει να βγει από τη λίστα τρομοκρατών

Για αυτούς τους λόγους το PKK πρέπει να βγει από τη λίστα τρομοκρατών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Την άποψη ότι το Εργατικό Κουρδικό Κόμμα (PKK) πρέπει να αφαιρεθεί από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων τόνισε ο αντιπρόεδρος του KCK (Kurdistan Communities Union) Cemil Bayık.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο ραδιόφωνο της Σουηδίας, ο Cemil Bayık υπογράμμισε την ανάγκη εξαίρεσης του ΡΚΚ από τις «τρομολίστες», διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν να συγκαταλέγεται σε αυτές το Ισλαμικό Κράτος και το ΡΚΚ, ενώ το δεύτερο πολεμά το πρώτο σε έναν πόλεμο που έχει στο πλευρό του ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο.

«Θέλουμε ο κόσμος να βγάλει την ταμπέλα του τρομοκράτη από το ΡΚΚ. Μεγάλος αριθμός των μελών του πολεμά στα αναχώματα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με τη βοήθεια των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα η Τουρκία, ο ρόλος της οποίας έχει αποκαλυφθεί σε σχέση με τους τζιχαντιστές, έχει το ΡΚΚ και το Ισλαμικό Κράτος στην ίδια λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Cemil Bayık.

Η κατάπαυση πυρός με την Τουρκία συνεχίζεται από την άνοιξη του 2013 αλλά τώρα το ΡΚΚ πολεμά τους τζιχαντιστές στο όρος Σιντζάρ και το Κιρκούκ στο Ιράκ και στην Κομπάνι στη Συρία, σχολιάζει ο δημοσιογράφος.

Παράλληλα, ο Κούρδος αξιωματούχος σημειώνει ότι «η ειρηνευτική διαδικασία του PKK με την Τουρκία και η έκβαση που αυτή θα έχει εξαρτάται απόλυτα από την έκβαση της μάχης στην Κομπάνι. Σε περίπτωση που πέσει η Κομπάνι, κάτι που απευχόμαστε όλοι και δεν θεωρούμε πιθανό, τότε η εκεχειρία με την Τουρκία λήγει αυτομάτως».

Σχετικά άρθρα