Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε πληροφοριοδότες του αιγυπτιακού στρατού

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε πληροφοριοδότες του αιγυπτιακού στρατού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Η αιγυπτιακή τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, η οποία είναι σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος, ανάρτησε την Τρίτη ένα βίντεο στο διαδίκτυο που, όπως υποστηρίζει, δείχνει την εκτέλεση δύο πληροφοριοδοτών του στρατού στη χερσόνησο του Σινά.

Η Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, που τον Νοέμβριο ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, στο βίντεο παρουσιάζει τις “ομολογίες” τεσσάρων ανδρών που παραδέχονται ότι ήταν πληροφοριοδότες. Στη συνέχεια, ένα μέλος της οργάνωσης πυροβολεί στο κεφάλι δύο άνδρες που φέρουν χειροπέδες. Ο ένας από αυτούς μάλιστα έχει δεμένα και τα μάτια.

islamic-state-sinai-1

Στο ίδιο βίντεο εικονίζονται τζιχαντιστές που στήνουν σημεία ελέγχου αναζητώντας στρατιώτες ή αστυνομικούς στο Σινά και ένας από αυτούς προειδοποιεί ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

islamic-state-sinai-2

Η Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς υποστηρίζει ότι από τον Αύγουστο του 2013 έχει εκτελέσει 12 ανθρώπους —τους περισσότερους δια αποκεφαλισμού— επειδή συνεργάζονταν με την ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ.

Έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις εναντίον των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, τον Ιούλιο του 2013, όπως την επίθεση αυτοκτονίας στην οποία σκοτώθηκαν 30 στρατιώτες, στα τέλη Οκτωβρίου στο Σινά.

Σχετικά άρθρα