Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με ένα καλάσνικοφ και ένα μπουκάλι νερό τραβά στο μέτωπο

Με ένα καλάσνικοφ και ένα μπουκάλι νερό τραβά στο μέτωπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Στρατιωτίνες, Τζιχαντιστές,

Η εικόνα κάνει το γύρο του Twitter και συγκλονίζει. Μια νεαρή Κούρδισσα, της θρησκευτικής κοινότητας των Γιαζίντι, ζωσμένη με ένα καλάσνικοφ και ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό τραβά για το μέτωπο, να πολεμήσει τους τζιχαντιστές.

Οι Κούρδοι Γιαζίντι δεν είναι μουσουλμάνοι, κρατάνε την αρχαία θρησκεία των Κούρδων που είναι ηλιολατρική και πυρολατρική (ζωροαστριστές). Επειδή ακριβώς δεν εξισλαμίστηκαν ποτέ, αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάντα στόχος. Οι φανατικοί μουσουλμάνοι τους θεωρούν “σατανιστές” και “ειδωλολάτρες”.

Το μόνο έγκλημα των Γιαζίντι είναι ότι παρέμειναν πιστοί στην εθνική θρησκεία των προγόνων τους.

Όταν τον Αύγουστο το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στα εδάφη του βόρειου Ιράκ που κατοικούν εδώ και χιλιετίες οι Γιαζίντι, οι άνθρωποι αυτοί γνώρισαν τα μεγαλύτερα δεινά. Εκατοντάδες κορίτσια τους και νεαρές γυναίκες αιχμαλωτίστηκαν και πουλήθηκαν σκλάβες. Βλέπετε οι Γιαζίντι έχουν ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια, ως αρχαίοι Άρειοι. Οι γυναίκες τους έγιναν περιζήτητες στα χαρέμια της Σαουδικής Αραβίας (ναι, ακόμα υπάρχουν αυτά).

Οι άνδρες και τα αγόρια σφάχτηκαν. Το μακελειό έμοιαζε να μην έχει τελειωμό. Η τραγωδία των Γιαζίντι αφύπνισε τη Δύση και ανάγκασε τις ΗΠΑ να αρχίσουν τις αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Τώρα, τέσσερις μήνες μετά, πολλά έχουν αλλάξει. Οι Κούρδισσες Γιαζίντι μιμούνται τις συμπατριώτισσές τους που πολεμάνε με τους Πεσμεργκά, με το PKK και με το YPJ και πλέον πιάνουν και αυτές τα όπλα. Εξάλλου οι Κούρδοι έχουν ένα ρητό: “Ποτέ δεν θα γίνουμε ελεύθεροι εάν δεν ελευθερώσουμε πρώτα τις γυναίκες μας”.

Τα νεαρά κορίτσια των Γιαζίντι κατάλαβαν ότι εάν θέλουν να είναι ελεύθερες και να μην πιάνονται σκλάβες ο δρόμος είναι μόνο ένας. Να γίνουν πολεμίστριες.

Με ένα καλάσνικοφ κρεμασμένο στην πλάτη και ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό, για τον δρόμο, τραβάει στο μέτωπο… Οι στίχοι του Ρήγα ζωντανεύουν στην εικόνα της: “καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή”.

Καλό δρόμο κοπελιά και καλό βόλι…

yazidi-2

Σχετικά άρθρα