Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οδηγούν 500 Ταλιμπάν σε εκτέλεση στο Πακιστάν μετά το μακελειό στην Πεσαβάρ

Οδηγούν 500 Ταλιμπάν σε εκτέλεση στο Πακιστάν μετά το μακελειό στην Πεσαβάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θανατική Ποινή, Ισλαμιστές, Πακιστάν, Πεσαβάρ, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,

Λίγες μέρες μετά τη σφαγή 140 παιδιών στο σχολείο της Πεσαβάρ στο Πακιστάν, οι Αρχές προγραμματίζουν 500 εκτελέσεις Ταλιμπάν, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Την επομένη αυτής της επίθεσης των Ταλιμπάν, το Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε την επανάληψη της εκτέλεσης της θανατικής ποινής, που είχε σταματήσει από το 2008, για τους θανατοποινίτες που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες. Εξι θανατοποινίτες έχουν εκτελεστεί τις τελευταίες ημέρες.

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει οριστικοποιήσει τον κατάλογο των 500 καταδικασθέντων σε θάνατο που έχουν εξαντλήσει τα ένδικα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Οι αιτήσεις χάριτος έχουν απορριφθεί από τον πρόεδρο και θα εκτελεστούν τις προσεχείς εβδομάδες», δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου.

Περί τους 8.000 άνθρωποι καταδικασμένοι σε θάνατο βρίσκονται σήμερα στις φυλακές του Πακιστάν. Το τέλος του μορατόριουμ για τις εκτελέσεις, που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, αφορά όσους έχουν καταδικαστεί από αντιτρομοκρατικά δικαστήρια.

Σχετικά άρθρα