Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γνωστό κλεφτρόνι ο τζιχαντιστής που μαχαίρωσε τρεις αστυνομικούς στη Γαλλία

Γνωστό κλεφτρόνι ο τζιχαντιστής που μαχαίρωσε τρεις αστυνομικούς στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο εικοσάχρονος “μοναχόλυκος” τζιχαντιστής που σκοτώθηκε στην κεντροδυτική Γαλλία, αφού πρώτα κατάφερε να μαχαιρώσει τρεις αστυνομικούς φωνάζοντας “Αλλαχ Ακμπάρ”, ήταν Γάλλος πολίτης που είχε γεννηθεί στο Μπουρούντι και μεταστράφηκε στο Ισλάμ.

Ο τζιχαντιστής, όπως αποκαλύπτεται, είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο Facebook πριν διαπράξει την επίθεση τη σημαία της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

bilal-nzohabonayo-facebook

Πολλοί ειδικοί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας ή στις ομάδες τζιχαντιστών τού αποδίδουν έναν λογαριασμό στο Facebook στον οποίο η φωτογραφία στο προφίλ δείχνει, από την περασμένη Πέμπτη μόλις, τη σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που διεξάγει ιερό πόλεμο (τζιχάντ) στη Συρία και στο Ιράκ.

Πολλά κείμενα και συνθήματα εμπνευσμένα από το εξτρεμιστικό σουνιτικό ισλάμ βρίσκονται επίσης αναρτημένα στη σελίδα αυτή.

Στις φωτογραφίες του που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένας χαμογελαστός νεαρός με ξυρισμένο κεφάλι και κοντή μαύρη γενειάδα αλλά χωρίς μουστάκι.

jihadistis-france

Ο Μπερτράν Ντζοχαμπονάγιο (Bertrand Nzohabonayo) ήταν γνωστός στις αρχές ως μικροκακοποιός, για λαθρεμπόριο ναρκωτικών ουσιών, εκβιασμό, μικροκλοπές και κλεπταποδοχή.

Έχοντας φθάσει πριν από μερικά χρόνια στο Ζουέ-λε-Τουρ, μία μικρή πόλη 35.000 κατοίκων, παιδί χωρισμένων γονιών, ο γεροδεμένος και μάλλον αθλητικός αυτός νεαρός είχε πάρει το όνομα Μπιλάλ όταν μεταστράφηκε στο ισλάμ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συγγενής του υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο νεαρός άνδρας εμφανίστηκε χθες νωρίς το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα της Ζουέ-λε-Τουρ οπλισμένος με μαχαίρι, τραυματίζοντας σοβαρά δύο αστυνομικούς και ελαφρά έναν άλλο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, στους οποίους οι αρχές εξέφρασαν την υποστήριξή τους, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Σχετικά άρθρα