Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μοναχόλυκος” τζιχαντιστής μαχαίρωσε τρεις αστυνομικούς στη Γαλλία

“Μοναχόλυκος” τζιχαντιστής μαχαίρωσε τρεις αστυνομικούς στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ενας 20χρονος “μοναχόλυκος” τζιχαντιστής επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς κοντά στην πόλη Τουρ της Γαλλίας, για να πέσει λίγο αργότερα νεκρός από τα πυρά συναδέλφων τους.

Ο δράστης (γεννημένος το 1994 στο Μπουρουντί) τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς πριν τον πυροβολήσουν. Μάρτυρες αναφέρουν ότι φώναζε “Αλλάχ Ακμπάρ” μέχρι και να ξεψυχήσει.

Η τρομοκρατική επίθεση του μοναχόλυκου τζιχαντιστή έχει θέσει σε συναγερμό την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της χώρας. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 20 Νοεμβρίου Γάλλοι τζιχαντιστές που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είχαν αναρτήσει βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο καλούσαν ομόθρησκούς τους να εξαπολύσουν επιθέσεις μέσα στη Γαλλία.

Διαβάστε εδώ: Ισλαμικό Κράτος: Θα κάνουμε τζιχάντ και αποκεφαλισμούς μέσα στη Γαλλία

Η επίθεση σαφώς και είναι χτύπημα “μοναχόλυκου”. Μοναχόλυκοι λέγονται εκείνοι οι τζιχαντιστές που αναλαμβάνουν από μόνοι τους να βρουν ένα στόχο και να τον χτυπήσουν.

Το Ισλαμικό Κράτος προτρέπει τους οπαδούς του στις δυτικές χώρες που δεν μπορούν να φθάσουν στη “γη του ιερού πολέμου”, να πραγματοποιήσουν τέτοιες επιθέσεις κατά των «απίστων» αστυνομικών ή πολιτών.

Οι μοναχόλυκοι επειδή είναι μόνοι τους και δρουν από μόνοι τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατο, να εντοπιστούν ή να προληφθούν. Μοναχόλυκος μπορεί να είναι και ένας μουσουλμάνος υπεράνω κάθε υποψίας.

Αν και ο ίδιος δεν ήταν γνωστός στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας, ο αδελφός του είναι καταχωρημένος από τις γαλλικές υπηρεσίες ως πρόσωπο με ακραίες ισλαμιστικές θέσεις, που επεδίωξε να πάει στη Συρία, σύμφωνα με πηγές της έρευνας. «Η έρευνα προσανατολίζεται προς μία επίθεση κατά των δυνάμεων της τάξης με κίνητρο τον ακραίο ισλαμισμό», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σχετικά άρθρα