Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από έξι συνοικίες της Κομπάνι

Οι Κούρδοι έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από έξι συνοικίες της Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Οι κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, κατάφεραν μετά από σκληρές μάχες να ανακαταλάβουν 6 γειτονιές που κατέχονταν από τους τζιχαντιστές.

Επίσης οι Κούρδοι αντάρτες του YPG έθεσαν υπό τον έλεγχό τους και το σχολείο Γιαρμούκ, νοτιοανατολικά της Κομπάνι, όπου και βρήκαν οκτώ τζιχαντιστές νεκρούς.

Το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε την πολιορκία της Κομπάνι στα μέσα Σεπτεμβρίου, καταλαμβάνοντας ένα μέρος της πόλης όπως και δεκάδες χωριά στην ευρύτερη περιοχή. Στις μάχες που μαίνονται όλο αυτό το διάστημα εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί και από τις δύο πλευρές.

Η ανακατάληψη 6 συνοικιών της Κομπάνι έγινε μια ημέρα μετά την άλλη επιτυχία των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, όπου 8.000 άνδρες των Πεσμεργκά κατάφεραν να σπάσουν την πολιορκία του όρους Σιντζάρ και να διαλύσουν τις δυνάμεις των τζιχαντιστών που μάχονταν στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα