Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Βρήκαν ομαδικό τάφο με 230 νεκρούς της φυλής Shaitat

Ισλαμικό Κράτος: Βρήκαν ομαδικό τάφο με 230 νεκρούς της φυλής Shaitat
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ομαδικός Τάφος, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τα πτώματα 230 ατόμων που εκτελέστηκαν από τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος βρέθηκαν από συγγενείς τους σε ομαδικό τάφο στα ανατολικά περίχωρα της Ντέιρ αλ Ζουρ στη Συρία.

Όπως μεταδίδουν συριακά Μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μέλη της φυλής Shaitat τα οποία σφαγιάστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος όταν αποφάσισαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να αντισταθούν.

Ο αριθμός των πτωμάτων που εντοπίστηκαν ανεβάζει το συνολικό αριθμό των μελών της φυλής που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ σε περισσότερους από 900, όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η τεράστια πλειοψηφία των εκτελεσθέντων της φυλής Shaitat ήταν άμαχοι και πολίτες.

Όπως παρατηρεί το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες αγνοούμενοι από τη φυλή, γεγονός που κάνει τους πάντες να μιλούν για γενοκτονία.

Οι συγγενείς τους ανακάλυψαν τον ομαδικό τάφο την ώρα που επέστρεφαν στα χωριά τους, μήνες μετά τις αιματηρές επιδρομές των τζιχαντιστών που τους ανάγκασαν να τα εγκαταλείψουν.

Σχετικά άρθρα