Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος μετατρέπει εκκλησίες σε φυλακές

Το Ισλαμικό Κράτος μετατρέπει εκκλησίες σε φυλακές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ασσύριοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καρακός, Μοσούλη, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός,

Σε φυλακές μετατρέπει το Ισλαμικό Κράτος τις χριστιανικές εκκλησίες στην ασσυριακή χριστιανική πόλη Καρακός (Qaraqosh) στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ένας ιερέας από τη Μοσούλη.

Ο π. Αμπού Αάσι είπε στους Κυριακάτικους Τάιμς ότι οι εκκλησίες Μπαχνάμ Γουα Σάρα και Αλ Κιάμα χρησιμοποιούνται από τους τζιχαντιστές ως φυλακές – κρατητήρια. Η χριστιανική πόλη του Καρακός καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο και δεκάδες χιλιάδες Ασσύριοι κάτοικοί της αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ.

“Οι δύο εκκλησίες χρησιμοποιούνται ως φυλακές και κρατητήρια όπου γίνονται βασανιστήρια”, είπε ο π. Αάσι από την κρυψώνα του στη Βαγδάτη.

“Οι περισσότεροι Χριστιανοί που έμειναν στην πόλη αναγκάστηκαν να εξισλαμιστούν. Το Ισλαμικό Κράτος έσπασε όλους τους σταυρούς και τα αγάλματα της Παναγίας”.

Επίσης, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Μοσούλη έχει μετατραπεί σε γυναικεία φυλακή.

Σχετικά άρθρα