Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές απειλούν να δολοφονήσουν τον Ομπάμα

Οι τζιχαντιστές απειλούν να δολοφονήσουν τον Ομπάμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλεβίτες, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί μέσω βίντεο, που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα, ότι θα δολοφονήσει τον Πρόεδρο Ομπάμα, τον οποίο αποκαλεί “άπιστο”.

Στο βίντεο οι τζιχαντιστές δείχνουν τον αποκεφαλισμό ενός Σύρου κυβερνητικού στρατιώτη, Αλεβίτη στο θρήσκευμα. “Το Ισλαμικό Κράτος είναι εδώ και παραμένει στα εδάφη της Συρίας”, λέει ένας τζιχαντιστής δίπλα στο άψυχο αποκεφαλισμένο σώμα του Αλεβίτη.

“Καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή ήταν ένα αλεβίτικο γουρούνι”, λέει ο τζιχαντιστής που συνεχίζει απειλώντας ότι έρχεται και η σειρά του Ομπάμα, επειδή και αυτός είναι ένας “άπιστος”.

Οι Αλεβίτες είναι αίρεση του Ισλάμ, για πολλούς θεωρούνται εντελώς ξεχωριστή θρησκεία. Υποστηρίζουν το κοσμικό κράτος, την ισότητα ανδρών και γυναικών, τιμούν την εργασία, τον Άγιο Γεώργιο και την Παναγιά.

Δεν έχουν τζαμιά αλλά “οίκους συναθροίσεως”. Στην Τουρκία είναι το 25% του πληθυσμού, αν και διώκονται από το τουρκικό κράτος, στη Συρία αποτελούν την άρχουσα τάξη. Αλεβίτης είναι και ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ.

Θεωρούνται απόγονοι παλιών γνωστικών κοινοτήτων που αναγκάστηκαν να εξισλαμιστούν. Η φιλοσοφία τους είναι βαθιά επηρεασμένη από τον πλατωνισμό. Οι Αλεβίτες, ως πλατωνικοί γνωστικοί, συμμετέχουν στα σοσιαλιστικά και αριστερά κινήματα και στον τεκτονισμό.

Σχετικά άρθρα