Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι είναι οι Ταλιμπάν που έβαψαν με αίμα την Πεσαβάρ (φωτο + βίντεο)

Ποιοι είναι οι Ταλιμπάν που έβαψαν με αίμα την Πεσαβάρ (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Βίντεο, Ισλαμιστές, Πακιστάν, Πεσαβάρ, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,

Το γύρο του κόσμου κάνει το ανείπωτο μακελειό με εκατόμβη νεκρών στην Πεσαβάρ του Πακιστάν από Ταλιμπάν. Ο αριθμός των νεκρών, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης αναμένεται να ανέβει δραματικά.

Το France24 φέρνει στο φως της δημοσιότητας βίντεο με το ποιοι είναι ακριβώς οι Ταλιμπάν από το βόρειο Πακιστάν που αιματοκύλησαν την Πεσαβάρ και σκόρπισαν τη φρίκη στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Πρόκειται για τη φυλή Tehreek-e-Taliban που αποτελεί μία ομπρέλα κάτω από την οποία έχουν ενταχθεί ακραίοι ισλαμιστές από όλο το βορειοδυτικό Πακιστάν.

Μάχονται εδώ και πολλά χρόνια το πακιστανικό καθεστώς και επιδιώκουν την επιβολή της Σαρία στο Πακιστάν.

Λειτουργούν σε πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα από κοινού αλλά όχι και γενικότερα σε αγαστή συνεργασία με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, οι οποίοι είναι αντίθετοι με επιχειρήσεις εναντίον του Πακιστάν. Απώτερο στόχο στο παρελθόν είχαν την ένωση των δυνάμεών τους για να χτυπήσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Η σημαία τους παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τη σημαία και τα σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους, με το οποίο οι Ταλιμπάν βρίσκονται σε έναν ακήρυχτο πόλεμο για την επικράτηση στην Ασία και τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

simaia_taliban_pakistan

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα