Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επτά συλλήψεις για το Ισλαμικό Κράτος σε Ισπανία και Μαρόκο

Επτά συλλήψεις για το Ισλαμικό Κράτος σε Ισπανία και Μαρόκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισπανία, Μαρόκο, Συρία, Τζιχαντιστές,

Επτά άτομα συνελήφθησαν στην Ισπανία και το Μαρόκο γιατί στρατολογούσαν γυναίκες για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και να ταξιδέψουν στη Συρία.

Η είδηση που βγήκε από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών στη Μαδρίτη έσκασε σαν βόμβα στην Ισπανία, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν αποδείξεις για διασυνδέσεις της με το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές.

Ωστόσο, η Ισπανία είναι ανάμεσα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης οι οποίες πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση νεαρών μουσουλμάνων υπηκόων τους και να τους αποτρέψουν να ταξιδέψουν για να πάρουν μέρος στο πλευρό των τζιχαντιστών στις ένοπλες συρράξεις στη Συρία ή στο Ιράκ.

Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν εκφράσει φόβους για το ενδεχόμενο οι άνθρωποι αυτοί να επιστρέψουν και να εξαπολύσουν επιθέσεις στις επικράτειές τους.

Τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη και στους θύλακες Θέουτα και Μελίγια, στη βόρεια Αφρική. Δύο άνδρες συνελήφθησαν παράλληλα στην μαροκινή πόλη Φνίντεκ, κοντά στη Θέουτα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα επτά πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν κατηγορούνται πως είχαν σχηματίσει ένα δίκτυο που αναζητούσε, στρατολογούσε και έστελνε γυναίκες στη Συρία και στο Ιράκ για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Μια εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών δεν ήταν σε θέση να πει εάν κάποια από τις γυναίκες οι οποίες στρατολογήθηκαν στάλθηκε να πολεμήσει για λογαριασμό των τζιχαντιστών.

Στο πρόσφατο παρελθόν, γυναίκες με διαβατήρια κρατών μελών της ΕΕ επιχειρήθηκε να προσελκυσθούν στις τάξεις του ΙΚ, είτε για να πάρουν μέρος στις συγκρούσεις στο ιρακινό και το συριακό έδαφος, ή για να γίνουν σύζυγοι μαχητών.

Την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε πως πλέον θεωρεί ότι αντιμετωπίζει μια «σημαντική» απειλή από ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους υπηκόους της χώρας οι οποίοι επιστρέφουν στο έδαφός της από τη Συρία ή το Ιράκ, τονίζοντας πως είναι ενήμερη για τουλάχιστον 110 ανθρώπους που έχουν πάει να πολεμήσουν στις τάξεις οργανώσεων τζιχαντιστών, κυρίως για το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα