Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα 7 απίθανα λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά!

Τα 7 απίθανα λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γυμναστική, Δίαιτα, Διατροφή, Νερό, Ύπνος,

Αισθάνεσαι ότι προσπαθήσεις σκληρά να χάσεις κιλά αλλά συνεχώς βλέπεις τα ίδια νούμερα στη ζυγαριά;

Μάθετε εάν ένας από τους 7 παρακάτω λόγους οφείλεται για την αδυναμία απώλειας βάρους:

1. Δεν κοιμάσαι αρκετά: Ένας πλήρης και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για την απώλεια βάρους. Όταν ο ρυθμού του ύπνου διακόπτεται, μπορεί να οδηγήσει σε διακυμάνσεις των ορμονών, το οποίο μπορεί να επιφέρει χάος στο μεταβολισμό σας και μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του άγχους σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους δεδομένου ότι τελικά ο οργανισμός επιθυμεί να τρέφεται περισσότερο τις ημέρες που κοιμάται λιγότερο.

2. Κάνεις εξαιρετικά αυστηρή δίαιτα: Όντας εξαιρετικά ανήσυχη για κάθε πράγμα που τρως, μπορεί να σε αποτρέψει από το να απολαύσεις πραγματικά το φαγητό. Δεν χρειάζεται να τρως κοτόπουλο ποσέ και βραστά λαχανικά σε κάθε γεύμα για να χάσεις βάρος. Αν επιχειρήσεις κάτι τέτοιο θα σου δημιουργηθεί το αίσθημα της πλήξης από το φαγητό ενώ επίσης θα σου μια αίσθηση έλλειψης και μη ικανοποίησης. Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε εκείνες τις φοβερές λιγούρες για junk food, με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση και όχι τη μείωση του βάρους. Αντ “αυτού, πρόσθεσε μεγάλη ποικιλία στη διατροφή σου και τροφές που πραγματικά σου αρέσουν… με μέτρο!

3. Γυμνάζεσαι πάρα πολύ: Με τη συνεχή άσκηση σε πολύ υψηλή ένταση, χωρίς αρκετή ξεκούραση ενδιάμεσα, μπορείς να δημιουργήσεις υπερβολική πίεση στο σώμα σου, η οποία μπορεί να αναιρέσει τις πραγματικές σου προθέσεις. Διασφάλισε ότι κάνεις ένα διάλειμμα για να χαλαρώσεις και καθιέρωσε μια ή δύο ημέρες με άσκηση χαμηλότερης έντασης.

4. Τρως πάρα πολύ «υγιεινά»!: Να είσαι ειλικρινείς με τον εαυτό σου: Μήπως τρώτε πάρα πολλές «υγιεινές λιχουδιές»; Συνήθως παρασυρόμαστε με προϊόντα χαμηλών λιπαρών και υγιεινές μεν τροφές, οι οποίες όμως περιέχουν αρκετές θερμίδες. Απόφυγε την κατανάλωση προϊόντων «diet», όπως κόλα ή μηδενικής θερμιδικής αξίας σνακ. Τα περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα φορτωμένα με χημικά γλυκαντικά και συστατικά που διεγείρουν αρνητικά τις ορμόνες στο σώμα σου.

5. Υπερβολική κατανάλωση νερού: Όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, σου λένε συνεχώς να πίνεις πολύ νερό. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή συμβουλή για μερικούς ανθρώπους που πρέπει να καθαρίσουν τον οργανισμό τους από περιττές ουσίες και τοξίνες, αλλά μερικοί από μας μπορεί στην πραγματικότητα με την υπερβολική κατανάλωση νερού να αφυδατώνουμε τον οργανισμό μας με… την υπερ-ενυδάτωση! Η «κανονική» κατανάλωση νερού κυμαίνεται συνήθως μεταξύ δύο και τριών λίτρων, αλλά καλό είναι να βρεις τι είναι ιδανικό για το σώμα σου και καλύπτει τις καθημερινές σου ανάγκες.

6. Πεπτικό άγχος: Εάν αισθάνεσαι φουσκωμένη ή έχεις δυσκοιλιότητα, ρίξε μια ματιά στην ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού σου, τους συνδυασμούς των τροφών, και προσπάθησε να προσθέσεις αντιφλεγμονώδη τρόφιμα και υγιή προβιοτικά στη διατροφή σου (όπως το ζωμό από κόκαλα και λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση).
Το έντερο είναι το κλειδί για την όλη κατάσταση του οργανισμού σου και θα σε βοηθήσει να ελαχιστοποιήσεις ένα σωρό επιπλοκές στην υγεία σου.

7. Ιατρικό πρόβλημα: Ορισμένα προβλήματα υγείας μπορεί να εμποδίσουν την απώλεια βάρους ή να προκαλέσουν ακόμη και την αύξηση του. Μίλησε με το γιατρό σου εάν ανησυχείς σχετικά με οποιαδήποτε από τις ακόλουθες καταστάσεις: υποθυρεοειδισμός, αντίσταση στην ινσουλίνη, το χρόνιο άγχος, σύνδρομο Cushing, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), κατάθλιψη, κόπωσης των επινεφριδίων.

πηγή:donna.gr

Σχετικά άρθρα