Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι αναφέρουν την ύπαρξη UFO στη Ρωσία

Απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι αναφέρουν την ύπαρξη UFO στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UFO (ΑΤΙΑ - Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζον Κένεντι,

Σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται στις ΗΠΑ κρατικά έγγραφα που έχουν καταχωρηθεί στα αρχεία ως απόρρητα αποχαρακτηρίζονται μετά την παρέλευση 50 ετών και παρέχονται στους ιστορικούς, τους ερευνητές αλλά και τη δημοσιότητα.

Συχνά τέτοιου είδους έγγραφα αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές ιστορικών γεγονότων.

Ένα γεγονός για το οποίο έχουν γραφτεί τόνοι αναλύσεων και άρθρων, πολλά βιβλία, ταινίες και ντοκιμαντέρ είναι η δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι το 1963.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές έχει δοθεί στη δημοσιότητα το 90% του χαρακτηρισμένου ως απόρρητου υλικού σχετικά με τη δολοφονία του JFK.

Κανονικά το σύνολο του υλικού θα έπρεπε να έχει αποχαρακτηριστεί το 2017 αλλά τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο Τζο Μπάιντεν αποφάσισαν να διατηρηθούν απόρρητοι κάποιοι φάκελοι μετά από εισηγήσεις του FBI και της CIA.

Στις 27 Ιουνίου αποχαρακτηρίστηκαν άλλοι 1.103 φάκελοι της υπόθεσης και σε πρώτη φάση την προσοχή των μελετητών δεν τράβηξε κάποιο γεγονός σχετικά με την δολοφονία αλλά μια αναφορά για μια αποστολή της CIA στην Σοβιετική Ένωση το 1955.

Στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου ένας αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Ράσελ και ένας ακόμη άντρας ταξίδεψαν στο τότε ανατολικό μπλοκ.

Οι τρεις αναφέρονται στα έγγραφα ως «αξιόπιστοι παρατηρητές» αλλά στην πραγματικότητα ήταν πράκτορες της CIA.

Στα έγγραφα αναφέρεται ότι οι τρεις Αμερικανοί ταξίδεψαν με τρένο σε διάφορες περιοχές της τότε ΕΣΣΔ και έφτασαν λίγες μέρες αργότερα στην Πράγα όπου συνέταξαν μια αναφορά για το ταξίδι τους την οποία υπέβαλαν στις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες.

Σε κάποιο σημείο της αναφοράς οι τρεις πράκτορες υποστηρίζουν ότι καθώς το τρένο διέσχιζε μια περιοχή στο νότιο Καύκασο είδαν δύο αεροσκάφη που έμοιαζαν με ιπτάμενους δίσκους να απογειώνονται κάθετα με διαφορά ενός λεπτού το ένα σκάφος από το άλλο.

Σύμφωνα με την αναφορά τα δύο σκάφη πέταξαν πάνω από το τρένο εκπέμποντας σπίθες και φλόγες.

Πρόκειται για μια ακόμη μαρτυρία που εντάσσεται στην X-Files παραφιλολογία που αναπτύσσεται πολύ έντονα τα τελευταία δύο χρόνια ακόμη και στους κόλπους των αμερικανικών στρατιωτικών και μυστικών υπηρεσιών καθώς και το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Όσον αφορά την αιτία που μια αναφορά για ύπαρξη UFO βρισκόταν στους φακέλους της δολοφονίας του JFK αυτή είναι ο τρίτος πράκτορας.

Ο άνθρωπος αυτός εμφανίζεται στα έγγραφα με το όνομα Ρουέμπεν Έφρον και μέχρι σήμερα το όνομα αυτό δεν είχε εμφανισθεί ποτέ ξανά σε άλλο έγγραφο σχετικό με την υπόθεση της δολοφονίας του Τζον Κένεντι.

Όπως φαίνεται ο Εφρον είχε στην κατοχή του την αλληλογραφία του θεωρούμενου ως δολοφόνου του JFK Λι Χάρβει Όσβαλντ.

Μάλιστα ο Εφρον φέρεται να είχε γνώση της αλληλογραφίας του Όσβαλντ αρκετούς μήνες πριν την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου γεγονός που όπως είναι ευνόητο προκαλεί πολλά ερωτηματικά και ανοίγει νέο πεδίο συζητήσεων ή και ερευνών στην υπόθεση που συνεχίζει να αποτελεί ένα από κομβικά σημεία στην σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ αφού 60 χρόνια μετά σχεδόν κανείς δεν έχει πειστεί με την επίσημη εκδοχή των αμερικανικών Αρχών για το τι συνέβη εκείνη την ηλιόλουστη μέρα του Νοέμβρη στο Ντάλας.

Σχετικά άρθρα