Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

UFO στην Τουρκία: Ανεστάλησαν πτήσεις για 12 ώρες στα αεροδρόμια στα Άδανα και στη Σανλιούρφα

UFO στην Τουρκία: Ανεστάλησαν πτήσεις για 12 ώρες στα αεροδρόμια στα Άδανα και στη Σανλιούρφα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UFO (ΑΤΙΑ - Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα), Άδανα, Γκαζιαντέπ, Σανλιούρφα, Τουρκία,

Τουλάχιστον 18 πτήσεις ανεστάλησαν για 12 ώρες μετά την ύποπτη θέαση αγνώστου ιπτάμενου αντικειμένου (UFO) από ραντάρ επιβατικού αεροσκάφους στη νοτιοανατολική Τουρκία το Σάββατο, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Εμπορικό αεροσκάφος, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο γύρω στα μεσάνυχτα, ανέφερε ότι εντόπισε στο ραντάρ του ένα άγνωστο αντικείμενο σε ύψος 2.743,2 μέτρων (9.000 πόδια) πάνω από την πόλη Γκαζιαντέπ, δήλωσαν οι Αρχές.

Μόλις έλαβαν την αναφορά από τον πιλότο, οι Αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας διέταξαν να εκτραπούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις σε αεροδρόμια στα Άδανα και στη Σανλιούρφα.

Εν τω μεταξύ, η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Habertürk ανέφερε ότι το άγνωστο αντικείμενο επιβεβαιώθηκε και από ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ανέφερε ότι μετά το περιστατικό, 26 πτήσεις από το αεροδρόμιο της Γκαζιαντέπ, 13 από τις οποίες ήταν αναχωρήσεις και 13 αφίξεις, ακυρώθηκαν.

Ωστόσο, ανέφερε ότι με βάση την Αρχή Κρατικών Αεροδρομίων του Αεροδρομίου της Γκαζιαντέπ, δεν εκδόθηκε NOTAM (Ειδοποίηση προς τον αεροπόρο) για το περιστατικό.

Η NOTAM είναι μια ειδοποίηση που κατατίθεται στις αεροπορικές Αρχές για να ειδοποιήσει τους πιλότους αεροσκαφών για πιθανούς κινδύνους κατά μήκος μιας διαδρομής πτήσης ή σε τοποθεσία που θα μπορούσε να επηρεάσει την πτήση.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Γκαζιαντέπ ξεκίνησαν ξανά 12 ώρες αργότερα.

Πηγή: StraitsTimes

Οι πτήσεις, οι οποίες είχαν διακοπεί στο αεροδρόμιο της Γκαζιαντέπ από τα μεσάνυχτα, μετά από αναφορά αγνώστου αντικειμένου στον εναέριο χώρο της Γκαζιαντέπ, επέστρεψαν στην κανονική λειτουργία μετά από περίπου 12 ώρες.

Σύμφωνα με το περιστατικό που έλαβε χώρα γύρω στις 00.30 στη Γκαζιαντέπ, ένα άγνωστο αντικείμενο εντοπίστηκε από το πλήρωμα πιλοτηρίου δύο επιβατικών αεροπλάνων σε ύψος περίπου 9.000 ποδιών (2.743 μέτρα).

Οι πιλότοι ανέφεραν την κατάσταση στον Πύργο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της Γκαζιαντέπ.

Όπως έγινε γνωστό το άγνωστο αντικείμενο επιβεβαιώθηκε και από ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή: Hurriyet

Σχετικά άρθρα