Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

UFO «σφαίρα» πετούσε πάνω από εμπόλεμη ζώνη στο Ιράκ – Αρχές ΗΠΑ: Είναι πολλές οι ΑΤΙΑ «σφαίρες»

UFO «σφαίρα» πετούσε πάνω από εμπόλεμη ζώνη στο Ιράκ – Αρχές ΗΠΑ: Είναι πολλές οι ΑΤΙΑ «σφαίρες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UFO (ΑΤΙΑ - Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα), Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Μοσούλη, Νινευή, Πεντάγωνο,

Μια εικόνα του 2016 ενός αντικειμένου που μοιάζει με UFO που εντοπίστηκε να πετά πάνω από την ιρακινή πόλη της Μοσούλης πάνω από μια εμπόλεμη ζώνη δόθηκε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά, ανέφερε την Τρίτη η Daily Mail.

Το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο, που έμοιαζε με σφαίρα, φαίνεται στη διαβαθμισμένη εικόνα που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο podcast «Weaponized» από τον ερευνητή UFO Τζέρεμι Κόρμπελ και τον δημοσιογράφο Τζορτζ Κναπ που απέκτησαν την εικόνα, ανέφερε η Daily Mail.

«Εδώ είναι τα πολύ βασικά: Ονομάζεται “Σφαίρα της Μοσούλης” είναι μια εικόνα που τραβήχτηκε στο βόρειο Ιράκ», είπε ο Κόρμπελ, στο πρώτο επεισόδιο του νέου του podcast.

«Αυτό ανήκει στην κατηγορία UFO στην κοινότητα πληροφοριών μας.

»Αυτό είναι ένα παράδειγμα ενός από τα UFO που εξετάζει η στρατιωτική μας κοινότητα και η κοινότητα πληροφοριών.

»Είναι μία από τις πολλές εικόνες.

»Αυτό είναι στιγμιότυπο από βίντεο. Είναι ένα σύντομο βίντεο, ίσως τεσσάρων δευτερολέπτων, όπου αυτή η σφαίρα ή η μεταλλική μπάλα τρέχει δίπλα σε ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο και φαίνεται να κινείται δίπλα στο αεροπλάνο χωρίς να χάσει καθόλου ύψος».

Οι αξιωματούχοι που συγκέντρωσαν την ενημέρωση πιστεύουν ότι η «σφαίρα» ήταν υπό έξυπνο έλεγχο, ανέφερε η Mail.

Μια πηγή πληροφοριών με γνώση του θέματος είπε στη Daily Mail ότι το βίντεο αναλύθηκε από ειδικούς για περισσότερα από έξι χρόνια στην βάση Langley-Eustis στη Βιρτζίνια για την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), αλλά το περιστατικό παραμένει ανεξήγητο.

Η υπόθεση συμπεριλήφθηκε επίσης στην Προκαταρκτική Αξιολόγηση του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ODNI) για τα UFO, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2021, η οποία ανέλυσε 144 περιπτώσεις αλλά βρήκε εξήγηση μόνο για μία.

Το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ODNI) δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα έκθεση, η οποία αναφέρει ότι έχει αναλύσει 510 υποθέσεις έως τις 30 Αυγούστου 2022.

Η Mail τον περασμένο μήνα έλαβε πληροφορίες από μια διαβαθμισμένη έκδοση αυτής της έκθεσης που στάλθηκε στο Κογκρέσο.

Μια πηγή που είδε την έκθεση ανέφερε δεκάδες βίντεο σε διαβαθμισμένους διακομιστές που εμφανίζουν μεταλλικές σφαίρες, οι οποίες καταγράφηκαν από αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα ή drones στη Μέση Ανατολή, παρόμοια με την εικόνα που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Μια πηγή δήλωσε: «Αυτά τα drones λειτουργούν στα 20-25.000 πόδια στον αέρα και πετούν τριγύρω.

»Παρακολουθούμε τους κακούς σε όλο τον κόσμο.

»Ένας χειριστής έχει κάνει μεγέθυνση κοιτάζοντας μια πόλη στη Συρία.

»Και ξαφνικά, μια μικρή σφαίρα θα περάσει μέσα από το σκόπευτρο.

»Ο χειριστής λέει, “Τι στο διάολο;”.

»Και έτσι, αρχίζει να εστιάζει σε αυτό και απλώς παρακολουθεί τη σφαίρα για λίγο.

»Μπορεί να το πάρουμε [το πλάνο] για 30 δευτερόλεπτα, μπορεί να το παρακολουθήσουμε για 10 λεπτά.

»Και τότε θα γίνει κάτι αξιοσημείωτο, όπως ξαφνικό σβήσιμο της οθόνης».

Η εικόνα της σφαίρας της Μοσούλης, την οποία έλαβε η Daily Mail, τραβήχτηκε στις 9.47 π.μ. στις 16 Απριλίου 2016, σύμφωνα με τη χρονική της σφραγίδα.

Αν και η εικόνα είχε ακριβείς συντεταγμένες για το πού τραβήχτηκε στο βόρειο Ιράκ, ο Κόρμπελ είπε ότι τις αφαίρεσε προκειμένου να είμαστε προσεκτικοί να μην δημοσιοποιηθούν ευαίσθητες πληροφορίες.

Εννοείται ότι οι επιτροπές πληροφοριών και άμυνας του Κογκρέσου έχουν δει την εικόνα και το υλικό, ως μέρος ενημέρωσης που δόθηκε από το Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF), μια προηγούμενη ενσάρκωση του γραφείου UFO της κυβέρνησης των ΗΠΑ, στις 4 Νοεμβρίου 2021.

Ο Κόρμπελ πρόσθεσε επίσης ότι το ιπτάμενο σφαιρικό αντικείμενο που καταγράφηκε στο Ιράκ θυμίζει παρόμοια UFO που είχαν προηγουμένως συναντήσει αεροπόροι του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, στις δυτικές και ανατολικές ακτές των ΗΠΑ καθημερινά, αλλά το γεγονός ότι «πιάστηκε» σε μια ενεργή εμπόλεμη ζώνη το κάνει λίγο πιο περίπλοκο.

«Για πρώτη φορά, δημοσιεύουμε μια στρατιωτική εικόνα ενός UAP [μη αναγνωρισμένων ανώμαλων φαινομένων] πάνω από μια ενεργή εμπόλεμη ζώνη.

»Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο για εισβολές στην ανατολική και δυτική ακτή σε πεδία προπόνησης», ανέφερε η Mail, σύμφωνα με τον Κόρμπελ.

«Το UAP αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τους άνδρες και τις γυναίκες της υπηρεσίας μας, και αυτή η περίπτωση το υπογραμμίζει – και δυστυχώς δεν είναι μοναδική.

»Δεν πρόκειται μόνο για ανησυχίες για την ασφάλεια των πιλότων και των χερσαίων στρατευμάτων.

»Οι πιθανές συνέπειές του είναι πολύ βαθύτερες.

»Και το πεδίο εφαρμογής είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι είναι παγκόσμιο».

Πηγή κοντά στο Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς (AARO), το τρέχον γραφείο ερευνών UFO του αμερικανικού στρατού, είπε ότι έχουν υπάρξει «περισσότερες περιπτώσεις όπως αυτή».

«… αυτό ήταν πράγματι μέρος των επίσημων ερευνών των UAP από το UAPTF και τώρα από το AARO του Υπουργείου Άμυνας. Και είναι ακόμα άλυτο».

Σχετικά άρθρα