Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνωμοσιολόγοι προβλέπουν το τέλος του κόσμου στο Θερινό Ηλιοστάσιο

Συνωμοσιολόγοι προβλέπουν το τέλος του κόσμου στο Θερινό Ηλιοστάσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θερινό Ηλιοστάσιο, Θεωρίες Συνωμοσίας, Πολιτισμός των Μάγια, Προφητείες, Τέλος του Κόσμου,

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το τέλος του κόσμου, καθώς -σύμφωνα με νέα ερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια από ακαδημαϊκό- αυτό επίκειται στις 21 Ιουνίου 2020.

Μια νέα ερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια κάνει τον γύρο του διαδικτύου σύμφωνα με την οποία το τέλος του κόσμου είναι μόλις πέντε ημέρες μακριά, καθώς εκτιμάται ότι θα γίνει στις 21 Ιουνίου 2020.

Ο ακαδημαϊκός Πάολο Ταγκαλογκίν, όπως αναφέρει η «Sun» και αναμεταδίδει το «Sputnik», έγραψε το εξής στο Twitter:

«Ακολουθώντας το Ιουλιανό Ημερολόγιο, είμαστε τεχνικά το 2012.

»Ο αριθμός των ημερών που χάθηκαν σε έναν χρόνο λόγω της μετάβασης στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι 11 ημέρες.

»Για 268 χρόνια, που χρησιμοποιούμε το Γρηγοριανό Ημερολόγιο (1752-2020) φορές επί 11 ημέρες = 2.948 ημέρες. 2.948 / 365 ημέρες (ανά έτος) = 8 έτη».

Σύμφωνα με την προηγούμενη θεωρία που βασιζόταν στο ημερολόγιο των Μάγια, το τέλος του κόσμου θα γινόταν το 2003 όταν ο Νιμπίρου, ένας δήθεν πλανήτης, που λέγεται ότι ανακαλύφθηκε από τους Σουμέριους, θα συνέτριβε τη Γη, αλλά τίποτα δεν συνέβη.

Ύστερα, η συντέλεια του κόσμου «αναβλήθηκε» έως τις 21 Δεκεμβρίου 2012, καθώς συνδέθηκε με το χειμερινό ηλιοστάσιο του έτους, το οποίο υποτίθεται ότι εντασσόταν σε έναν συγκεκριμένο ημερολογιακό κύκλο των Μάγια.

Ωστόσο, η Ελίζαμπεθ Γκράχαμ, καθηγήτρια της Μεσοαμερικανικής Αρχαιολογίας στο University College London του Ηνωμένου Βασιλείου, σημείωσε ότι ο πολιτισμός των Μάγια δεν προέβλεψε ποτέ τη συντέλεια του κόσμου.

Αντ’ αυτού, το ημερολόγιο των Μάγια σηματοδοτεί το τέλος ενός μεγάλου ημερολογιακού κύκλου 144.000 ημερών που ονομάζεται «μπακτούν».

Σχετικά άρθρα